USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Микола Головань розповів історію створення «Будинку з химерами»

17 Вересня 2015 07:00
Серед найвизначніших туристичних принад Луцька – «Будинок Скульптора» («Будинок з химерами», «Будинок Голованя»). Ця споруда, прикрашена більше, ніж п’ятьмастами скульптурами різних стилів, приваблює туристів з усього світу.

Творець та власник пам’ятки Микола Головань розповів «Громадському.Волинь» про історію створення «Будинку», про свої роботи та про власний життєвий шлях, поділився болючими спогадами і запросив туристів відвідати творіння його життя.

«Тут були досить визначні люди. Я тим пишаюся. Це дає мені наснагу до творчості. Я зробив дуже добре, що почав це будівництво, і я собі зараз думаю: невже ж то стільки зроблено!», каже майстер. Детальніше - у відеосюжеті.



ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЦЬКИЙ «БУДИНОК З ХИМЕРАМИ» - У ТОПІ НАЙФАНТАСТИЧНІШИХ СПОРУД УКРАЇНИ

Нагадаємо, в серпні в рамках кінопоказу документальних стрічок молодих українських режисерів лучанам презентували 18-хвилинну стрічку про місцевого скульптора, власника «будинку з химерами» Миколу Голованя.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: ЯК ЗНІМАЛИ ФІЛЬМ ПРО «БУДИНОК З ХИМЕРАМИ»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Олесь Показати IP 17 Вересня 2015 08:50
А Микола ДОСІ- не "Почесний Лучанин". Хоча Спілка Архітекторів та гормадськість офіційно його пропонували.... Потім будуть у груди бити себе, казатищо були друзями- памагальниками.... Депутати, прости Господи...
Громадянин 777 Показати IP 17 Вересня 2015 11:01
"п’ятьмастами" - дибіли, ну і дибіли!!!!!!!!!!!!!
Віра Показати IP 17 Вересня 2015 11:11
Цілком погоджуюсь із паном Олесем! Пан Микола - митець, талановита людина, лице міста Луцька! Із своєю гіркою долею! Вражає його надзвичайно велика любов до своїх дітей й онуків, велика туга за своїм сином. Місцеві очільники й меценати повинні йому допомогти! Його дім, тяжка праця всього життя митця буде для всіїє Волині й України великим творіння мистецтва!
Кіношка Показати IP 17 Вересня 2015 21:48
Якщо хтось бажає переглянути фільм про те, як Микола Микитович будував свій дім, то зголошуйтеся за телефоном:099 627 34 82. Організуємо перегляд)
володимир Показати IP 7 Січня 2018 22:04
Закарпаття щиро вітає талановиту, скромну та водночас щиру та мужню людину - Миколу Микитовича Голованя зі знаменною датою в його житті. 09 січня - день народження цієї чудової людини. Бажаю довгих років життя, наснаги, подальших успіхів у створенні талановитих шедеврів, котрими будуть гордитись майбутні покоління лучан.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus