USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

Луцький «Будинок з химерами» - у топі найфантастичніших споруд України

2 Липня 2015 07:00
Новий огляд топ-місць з’явився на порталі «І love to travel»: тепер це найнезвичніші та найфантастичніші споруди України. Серед них - луцький «Будинок з химерами» скульптора Миколи Голованя.

Споруду виконано з елементами еклектики, в ній поєднано різні архітектурні стилі. Прикрашають будинок скульптури відомих персонажів, святих, різних казкових героїв. Загалом тут понад 500 скульптур.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини публікувало розповідь архітектора про історію створення будинку.

Зауважимо, будинок – діюча майстерня. До неї можна вільно зайти, пофотографуватися. Розташований будинок в «Старому Луцьку» на березі річки Стир.

До слова, це не перший рейтинг, у який потрапляє луцький «Будинок з химерами». Раніше дім увійшов до топ-5 дивних споруд та до переліку найцікавіших українських будинків за версією журналу «Фокус».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучанка Показати IP 2 Липня 2015 10:29
На перший погляд будинок і скульптури навколо нього мають хаотичний вигляд. Але коли приглянутись, то можна затриматись поглядом там надовго. І місце чудове над Стиром! І господар привітний. У своїх роботах він використовує навіть те, що комусь не знадобилось. Дай, Боже, панові Миколі невмирущої творчої наснаги.
Юлія до лучанка Показати IP 3 Липня 2015 16:34
Не правда,що господар Микола Головань приємний і привітний. В минулому році він вигнав мене з моім другом із Бельгіі,грубо повІвся не розяснив причину. Дуже мені було соромно за таке поводження "господара". Прийшлось мені вибачатися за нього перед гостем з Антверпена.
Волиняка Показати IP 3 Липня 2015 00:10
Надгробки довкола будинку та в його оформленні -наруга над рештками та пам'яттю людей. Кримінальна стаття є за такі речі.
Сергій Показати IP 8 Липня 2015 18:59
міська рада і досі не дозволила йому землю приватизувати а чекають хабаря чи надгробків для себе

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus