USD 39.85 40.15
  • USD 39.85 40.15
  • EUR 39.95 40.20
  • PLN 9.95 10.15

На Рівненському полігоні тривають збори резервістів

6 Вересня 2016 18:53
Збори з військовослужбовцями-резервістами, що мають бойовий досвід, отриманий під час проведення АТО на території Луганської та Донецької областей в зоні відповідальності військ оперативного командування «Захід» тривають, повідомляє прес-служба управління оперативного командування «Захід».

Зараз на Рівненському полігоні резервісти відпрацьовують індивідуальні вправи, та виконують завдання у складі взводів.

«Повернулись хлопці, які пройшли з нами через пекло боїв під Маріуполем, у Марїнці та Красногорівці. Їм треба лише згадати навички, під час проведення бойового злагодження, відшліфувати свої дії у тій чи іншій ситуації, покласти руки на приклади автоматів та важелі знайомої техніки», - сказав командир роти з позивним «Тигр».

Тигр» зауважив, що всі резервісти вже мають високий рівень професійної підготовки, та чималий досвід бойових дій у зоні АТО. Цей досвід треба зберегти, а навички вдосконалити. Це і є основним завданням військових зборів.

Резервістам відшкодовують компенсацію за проїзд до місця проходження зборів та у зворотному напрямку і здійснюють виплату добових (відповідно до військових звань). Також щорічно виплачується грошова винагорода у відповідності із військовим званням за результатами виконання програми підготовки.

Нагадуємо, що відповідно до Указу Президента України від 18 травня 2015 року №274/2015 «Про внесення змін до Положення про проходження громадянами України служби у військовому резерві Збройних Сил України» «В особливий період на службу у військовому оперативному резерві першої черги в обов’язковому порядку зараховуються військовослужбовці, звільнені зі строкової військової служби, військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, які за своїми професійно-психологічними характеристиками і станом здоров’я придатні до служби у військовому резерві та відповідають встановленим вимогам проходження служби у військовому резерві, - на посади відповідно до їх військових звань».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus