USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині посилено перевірятимуть продавців будматеріалів

4 Листопада 2013 12:12
Реалізація на ринку будівельних матеріалів речовин і матеріалів без визначення показників пожежної небезпеки є недопустимою. Про це йшлося під час семінару-конференції рятувальників з з інженерами технічного нагляду за будівництвом об'єктів архітектури, - повідомили у прес-службі волинських рятувальників.

Семінар-конференція з членами громадського об'єднання «Гільдія інженерів технічного нагляду за будівництвом об'єктів архітектури у Волинській області» відбувся 1 листопада в приміщенні консультаційного центру Управління ДСНС у Волинській області.

Під час конференції учасники обговорили низку проблемних питань, пов'язаних з практичною діяльністю членів організації та шляхи їх вирішення у зв'язку із змінами в будівельній галузі України та набранням чинності окремих законодавчих актів у сфері технічного нагляду за будівництвом. Зокрема, присутні розглянули чисельні факти невідповідності проектних документацій до будівельних норм на окремих новобудовах, що тягне за собою спорудження таких об'єктів з суттєвими відхиленнями від будівельних норм і, як наслідок, ставиться під загрозу безпечна життєдіяльність населення.

Фахівці сектору нормативно-технічної роботи, контролю за системами протипожежного захисту та ліцензування Управління ДСНС області проінформували інженерів про зменшення контролю з боку фахівців ДСНС України у зв'язку із виходом Закону України «Про врегулювання містобудівної діяльності». Увагу учасників семінару зосереджено на фактах реалізації на ринку будівельних матеріалів речовин і матеріалів без визначення показників пожежної небезпеки, що є недопустимим.

Згідно з результатами семінару прийняли рішення щодо можливості залучення фахівців з пожежної та техногенної безпеки, представниками технагляду до надання консультативної допомоги при здійсненні нагляду на об’єктах будівництва, реконструкції, технічного переоснащення та капітального ремонту.

Інженерам технічного нагляду рекомендували під час проведення контролю за ходом будівництва звертати увагу на розпорядчі документи (приписи) інспекторів наглядово-профілактичної діяльності згідно з результатами перевірок новобудов та зауваження вносити до загального журналу будівельних робіт.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
інженер Показати IP 4 Листопада 2013 17:12
«Гільдія інженерів технічного нагляду за будівництвом об'єктів архітектури у Волинській області» - що за контора?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus