USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині не вірять у реформу місцевого самоврядування

2 Липня 2013 15:01
Реформа місцевого самоврядування не достатньо підтримується державою й може провалитися, бо на її втілення немає в країні грошей.
Про це сьогодні, 2 липня, йшлося під час засідання інтерактивного прес-клубу – спільного проекту Волинської обласної ради та редакції газети «Волинь-нова». Участь у ньому взяли голова Волинської обласної ради Володимир Войтович, депутати Волиньради Володимир Навроцький, Любов Григола, Святослав Боруцький та експерти.
Інтерактивне засідання прес-клубу сьогодні відбулося вперше. Формат заходу передбачав, що до дискусії могли долучатися читачі газети й просто активні громадяни. Свої запитання вони могли поставити, зателефонувавши до редакції «Волині-нової», або за посередництвом редакційного сайту. Модератором заходу була начальник відділу інформаційного забезпечення діяльності Волиньради Оксана Лукашук.
На початку засідання Оксана Лукашук попросила присутніх розповісти про своє бачення тих моментів, що роблять нинішню систему місцевого самоврядування не досконалою.
На думку голови Волинської обласної ради, місцеве самоврядування поки є не самодостатнім, а от Володимир Навроцький бачить проблему у недостатньому фінансуванні. Його підтримав і один з експертів Василь Дмитрук. Він констатував, що не вирішується питання державної підтримки.
Присутні на засіданні прес-клубу погодилися, що, навіть при умові впровадження реформи місцевого самоврядування, у тому форматі, що пропонується, вона не зможе бути ефективною і однозначно потребує змін.
«Сьогодні є політична воля, суспільство може об’єднатися», - заявив Войтович.
Однак, на переконання голови Волиньради, навіть, якщо реформа місцевого самоврядування й буде втілена, манни не впаде на Україну. За словами Войтовича, благополуччя можна досягти лише тоді, коли в державі запрацює виробництво й підніметься рівень ВВП.
Як пообіцяв присутнім головний редактор газети «Волинь-нова» Олександр Згоранець, подібні прес-клуби будуть тепер відбуватися на постійній основі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
був присутній Показати IP 2 Липня 2013 18:29
До одвічних питань типу "Що робити" і "Хто винен?" долучається ще одне: хто повинен здійснювати реформу? В якості "реформаторів" виступають якраз ті, хто не зацікавлений в реформах: ВР, Кабмін і адміністрація президента (які, до речі, мають одні і ті ж дублюючі функції). Від них залежить фінансування місцевого самоврядування. Вони на такий крок не стануть і коло замикається. Тобто, оптимізм Войтовича зовсім безпідставний.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus