USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Хто координуватиме антитерористичні заходи на Волині

24 Січня 2015 15:40
На Волині не будуть створювати антитрористичного штабу. Функцію цієї структури в області буде виконувати вже існуюча рада оборони.

Про це сказав голова Волинської ОДА Володимир Гунчик під час засідання ради оборони області сьогодні 24 січня, - повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Згідно з повідомленням, на виконання протокольного доручення Прем’єр-міністра України від 24 січня цього року сьогодні відбулося засідання ради оборони Волинської області, під час якого розглянули низку важливих тем, зокрема забезпечення дотримання законності та правопорядку на відповідних територіях.

Варто зауважити, що відповідні питання днем раніше, 23 січня 2015-го, обговорювали під час селекторної наради, котра відбулася під головуванням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка та за участі голови РНБО Олександра Турчинова, голови СБУ Валентина Наливайченка, міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, першого заступника командувача Національної гвардії України – заступника командувача Національної гвардії України – начальника штабу Олександра Кривенка.

Тож на засіданні ради оборони Волинської області закцетували увагу на питаннях координації дій органів місцевої влади задля гарантування безпеки громадянам, охорони важливих та стратегічних об’єктів волинської інфраструктури, посилення заходів дотримання громадського порядку тощо.

- Зрозуміло, що ситуація в країні непроста, - наголосив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. – Тому є необхідність говорити про координацію дій представників усіх напрямків: силовиків, правоохоронців, еменесників, усіма, хто залучається до роботи в разі проведення терористичних акцій та диверсійних заходів. Нині кожна структура займається виконанням своїх обов’язків, але координатором виступає облдержадміністрація.

Посилаючись на слова Олександра Турчинова, радник голови облдержадміністрації Борис Кондратюк зауважив: суттєво загострилася обстановка на сході країни, йдуть обстріли, відтак мета ворога зрозуміла – знищити суверенітет України. Вихід – діяти без паніки, втілюючи в життя адекватні заходи. Як варіант рекомендують керівництву регіонів створити антитерористичні штаби.

- Ми не будемо створювати ще одну структуру, - підкреслив Володимир Гунчик. – На території Волині працює рада оборони, яка має величезні повноваження в області. У силових структур та правоохоронців – свої завдання. Й керівництво відомств систематично інформує раду оборони, а остання координує спільні дії, мета яких – гарантувати цілісність держави.

Щодо важливих та стратегічних об’єктів інфраструктури, то на багатьох із них, особливо там, де охорону підприємства та відомства здійснюють власними силами, забезпечуватимуть безпеку фахівці відповідних служб. Голова облдержадміністрації дав доручення відпрацювати перелік відповідних об’єктів і в найкоротші строки поінформувати його про стан справ.

Також задля підвищення безпеки громадян до охорони громадського порядку й патрулювання вулиць будуть залучитися громадські патрулі. Голова облдержадміністрації наголосив: необхідно активніше працювати щодо цього. Окрім того, правоохоронці посилять роботу щодо виявлення та вилучення зброї.

- Ще один нюанс, на який потрібно звернути увагу: чому військові гуляють зі зброєю в руках? – поцікавився голова облдержадміністрації. – Навіть за межами військової частини військовослужбовець залишається військовослужбовцем, а тому повинен здавати зброю. У нас же виходить, що хлопці в камуфляжах із пістолетами за поясом та автоматами за плечем запросто приходять в установи та організації, навіть в органи влади! Це віддає махновщиною!

Також під час засідання роди оборони області присутні обговорили хід 4-ї хвилі мобілізації на Волині, а також зупинилися на питанні інформаційної безпеки.

Фото з селекторної наради з питань забезпечення дотримання законності та правопорядку 23 січня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus