USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині обіцяють краще лікувати опікових хворих. ФОТО

11 Червня 2013 15:45
Новий реанімобіль, облаштований для транспортування опікових хворих, планують купити для Волинського обласного опікового центру.
Про це 11 червня стало відомо під час прес-конференції щодо проекту «Транскордонна взаємодія для запобігання і лікування важких випадків опіків на польсько-українському кордоні» програми Транскордонного Співробітництва Польща-Україна-Білорусь 2007-2013.
Волинь отримає понад півтори сотні тисяч євро на медобладнання
Як повідомив експерт проекту Андрій Смольянінов, грант Програми «Луцька міська клінічна лікарня», на базі якої і розташований опіковий центр, виграли разом із публічним закладом охорони здоров’я у польському місті Ленчна у 2012 році. Так, Волинь межах проекту отримає 156,5 тисячі євро, які спрямують для оснащення опікового центру та медпункту для надання невідкладної допомоги постраждалим із термічними травмами.
За словами начальника управління охорони здоров’я Луцької міськради Федора Кошеля, ще 500 тисяч гривень виділять з міського бюджету: по 250 тисяч цього і наступного років.



У планах - новий реанімобіль і покращення умов у палаті інтенсивної терапії
У межах проекту для опікового центру закуплять реанімобіль із оснащенням для транспортування й надання кваліфікованої швидкої медичної допомоги хворим з важкою опіковою травмою, яку надаватимуть комбустіологи на до госпітальному етапі.
Це допоможе забезпечити доступність висококваліфікованої медичної допомоги опіковим хворим у районах області, адже наразі вона – на низькому рівні саме через відсутність засобів транспортування.
До того ж, планують випрацювати й алгоритм надання такої допомоги разом із працівниками ДСНС, ДАІ та інших профільних служб.
Також сучасними ліжками та обладнанням планують забезпечити палату інтенсивної терапії безпосередньо в опіковому центрі.
Саме тут хочуть встановити друге ліжко. Щодо обладнання, завідувач Волинським обласним опіковим центром Роман Трач розповів, що в інтенсивній терапії має з’явитися апарат штучної вентиляції легень, дефібрилятори та інфузомати (пристрій для внутрішньовенного введення лікарських засобів, - «ВН»).
«Сучасна апаратура дасть змогу покращити якість надання допомоги опіковим хворим і підійти до євростандартів», - переконаний Роман Трач.




Що роблять у волинському опіковому центрі
Наразі ж у Волинському обласному опіковому центрі, окрім палати інтенсивної терапії з керованим повітряним середовищем для пришвидшення лікування травм, є опікове відділення, розраховане на 30 ліжок, та відділення реконструктивної хірургії на 10 ліжок. Є тут і дитяча палата з 6 ліжками. Центр має 3 перев’язувальних та 2 операційних із відповідним оснащенням.
За словами Романа Трача, волинський опіковий центр – один із найкращих в Україні. Тут лікуються пацієнти з Рівненської, Львівської областей та з Білорусі.
Для трансплантації у Центрі використовують свинячу шкіру, тоді як у Польщі цього не роблять. Так, у сусідній країні трансплантують лише штучну шкіру. Тож саме через це, як пояснив Роман Трач, у польських медзакладах опікові хворі довше знаходяться на лікуванні та більша кількість летальних випадків.
А в пацієнтів опікового центру на Волині повністю відновлюється шкірний покрив уже протягом приблизно 35 днів.
Окрім того, Роман Трач додав, що у закладі роблять раннє хірургічне втручання. Так, уже за 72 години, які потрібні для виведення людини з опікового шоку, її починають оперувати. Раніше для цього треба було приблизно 2 тижні. Використовують у Центрі й сучасні препарати для інвазійної терапії. Зокрема, використовують збалансовані розчини електролітів та препарати на плазмі крові.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
NB. Freelance writer Показати IP 10 Серпня 2016 17:52
Якщо Ви чи хтось із Ваших родичів, знайомих та близьких наразі перебуває на лікуванні опіків або реабілітації після них, або мав таку ситуацію у житті — запрошуємо Вас долучитися та разом створити спільноту опікових українців! Тут Ви знайдете людей, які охоче підтримають Вас і допоможуть порадою у разі необхідності, тих, хто бажає допомогти Вам пережити все і повернутися до звичного життя в соціумі. Історії, спілкування, моральна підтримка — все це Ви знайдете у нас! Просто зверніться до адміністрації сайту, вказаного у цьому коментарі, або ж напишіть нам у соцмережах (посилання шукайте на сайті https://nbfree.wordpress.com/opikove/).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus