USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

За тиждень на Волині – сотня хворих на кір

14 Січня 2019 15:48
Щодня на Волині медики фіксують до 30 хворих на кір.

Кількість хворих на кір на Волині зростає. За останній тиждень захворіли на кір 98 волинян проти дев’яноста випадків попереднього тижня, розповіла кореспондентам Суспільного директорка обласного лабораторного центру Наталія Янко.

За її словами, з початку року щодня в області реєструють від 20 до 30 хворих.

«Було зареєстровано 193 випадки. За минулий рік був 2371 випадок. І кожен день у нас реєструється від 20 до 30 випадків захворюваності на кір. Хочу звернути увагу, що серед хворих на кір збільшився відсоток дорослих і він становить близько 50%. Серед дітей найбільш ураженими є діти від 1 до 4 років. Єдиний спосіб вберегтися від кору – це щеплення», – каже Наталія.

Проте не завжди щеплення є гарантією, що людина не занедужає кором.

«Приблизно у 15% людей, котрі отримали щеплення може не вироблятися імунітет. Було і таке, що просили батьків у лікарів, про довідку для садочків, хоча насправді щеплення не робилося», – пояснює медик.

За словами Янко, Волинь за даними Центру громадського здоров’я з початку року знаходиться на 90 місці за показниками захворюваності на кір.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Просто Показати IP 14 Січня 2019 16:13
тупа реклама прививок. Першочергова задача це виявити джерело інфекції, а не лепетати цю х-ню. Де захворіли, де перебували, які симптоми, чуму не захворіли ті хто був поруч, чи може це сім'ї і т.д.
боб до Просто Показати IP 14 Січня 2019 17:14
тупо нерозумна людина
Навуходоносор Показати IP 14 Січня 2019 18:13
Проблема кору - це винятково проблема, яка виникла з причин зруйнованої медицини, бідності і безвідповідальності влади. Головний медик країни пані Супрун читає в соціальних мережах в цей час лекції про новий закон, який регламентує сексуальні відносини чоловіків та жінок. Більшого абсурду важко собі уявити! В стране победившей политической проституции высший ее парламентский орган занимается проблемой "как должны вести себя при соитии мужчина и женщина". Советую всем почитать этот закон, мне кажется, что его прохождение в Верховной Раде проллобировали "ночные бабочки" всей Украины. По этому закону они получат право шантажировать любого, кто не заплатит вовремя за интим - услуги. Такими вот "неотложными" и "первоочередными" делами и заняты наши народные избранники на фоне тотальной нищеты населения, покидающего страну в поисках работы, на фоне эпидемии кори и туберкулеза!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus