USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Насильство у луцьких сім'ях: зареєстровано 272 випадки

28 Жовтня 2013 18:13
У Луцькому центрі соціальних служб зареєстрували цього року 272 повідомлення про випадки насильства в сім`ї, і 11 випадків стосувалися насильства до дітей.

Про це йшлося під час брифінгу для студентів спеціальності «соціальна робота» Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки на тему: «Роль центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у контексті соціальної політики» сьогодні, 28 жовтня, – інформує «Волинська правда».

Отож, під час брифінгу мова йшла про те, яким є соціальне життя нашого міста. Зокрема, директор Луцького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ліна Галан зупинилися на питанні насильства в сім`ї. Адже кожна четверта сімей, яка перебуває на обліку в центрі, опинилися за кодом насильства в сім`ї.

«Якщо говорити про насильство, то скажу, якщо молоде подружжя раз підняло одне на одного руку, це повториться і вдруге, і втретє. Насильство характерне тим, що людина в емоційному стані не має більше аргументів, щоб показати свою правоту, ніж як проявити фізичну силу», – розповіла директор.

На обліку в міському центрі перебуває понад 400 сімей, і більш, ніж у ста сімей проблема насильства присутня. У деяких сім`ях насильство є нормою життя, і у більш, ніж 80 відсотків випадків воно скоюється у стані алкогольного сп`яніння.

«В більшості випадків від насильства страждають діти, а вони, як відомо, дуже схильні до наслідування. Саме тому робота центру спрямована і на те, щоб кривдник відчув, що за скоєне він буде відповідати. Наразі в центрі проводять роз’яснювальну роботу і кривдникам», – розповіла Ліна Галан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Розлучена Показати IP 28 Жовтня 2013 20:38
У багатьох сімях чоловік принижує жінку, ображає,може підняти руку. А чого жінки терплять? Бояться залишитися одні? А що жінка власне втратить, якщо піде геть від людини, яка ні у що її не ставить? Я сама відчувала як це бути приниженою і пригнобленою своїм чоловіком. Я з ним розлучилася. Це був мій вибір. А хто хоче терпіти, думаючи, що усе налагодиться - нехай тішить і надалі себе ілюзіями. І це теж вибір.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus