USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Озеленення і квіти у Луцьку на «двієчку», - чиновники

20 Травня 2010 13:48
Стан озеленення та квіткового оформлення міста у Луцькій мерії визнали незадовільним.

Про це йшлося під час засідання луцького міськвиконкому.

«КП «Зелене господарство» повністю не забезпечує озеленення та квіткове оформлення міста. Погано обрізали крони у дерев на вулиці Ківерцівській, Дубнівській, Шевченка. Зрубані дерева лежать у парках і дворах міста. Ніхто не бореться із шкідниками та хворобами дерев», - сказав заступник міського голови Борис Сорока.

Нарікає начальник управління екології і на те, що у переважній більшості підприємств, установ та організацій ліквідовані відділи, котрі займалися озелененням. Посади садівників залишилися на заводі «Мотор», Луцькому спиртогорілчаному комбінаті, кількох школах і лікарнях.

У місті зменшилися і площі, на яких садять квіти – на два гектари. Натомість, клумби заростають травою і бур’янами. Дісталося й Волинському національному університету за те, що ніяк не впорядкує ботанічний сад.

Відсутнє квіткове оформлення на автостанції і біля деяких із шкіл. Бордюри луцьких вулиць часто не чистять від трави. Незаповнені квіткові вази стали слугувати обмежувачами руху автомобілів.

Незважаючи на це все, великі надії заступник міського голови покладає на нового керівника комунального підприємства «Зелене господарство» Володимира Корчука. Мовляв, він «ініціативний професіонал і виправить стан справ».

Заступник міського голови зауважив, що для озелення міста «великих грошей не треба, треба бажання».

«За гроші і дурний зробить», - сказав мер Богдан Шиба.

Сорока порадив керівнику мініципалів Сергію Пилипаці слідкувати за тим, щоб лучани не крали квіти із клумб і не паркували машини на газонах.

Довідково:

У 2008 році у місті зрубали 1878 сухих і старих дерев, у 2009 році – 1455 дерев. А в 2010 році в обласному центрі Волині мають зрубати 1400 дерев.

Натомість, у 2008 році було посаджено дев’ять тисяч дерев і кущів, у 2008 – вісім із половиною тисяч дерев. Уже навесні 2010-го посадили дві тисяч 100 дерев і тисячу 300 кущів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Куратор Показати IP 21 Травня 2010 07:48
«За гроші і дурний зробить», - сказав мер Богдан Шиба. - оця фраза взагалі кльова ))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus