USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Парк медичних автомобілів на Волині оновиться на 50%

28 Листопада 2013 08:22
Зі створенням Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги всі районні пункти «швидкої допомоги» перейшли в підпорядкування закладу в Луцьку. Деякі райони безплатно віддали свій транспорт створеній у січні структурі, інші – передали в користування. Зараз автопарк центру налічує 105 автомобілів, із них тільки 10 – нового зразка.
«Машини, що відповідають державному стандарту типу В, отримали з початку цього року, - каже головний лікар центру Олег Куц. – Решта транспорту – «Газелі», «УАЗики», «Опелі». Відмовитись від них поки не можемо: по-перше, нема заміни, по-друге, невідомо, чи новіші машини зможуть їздити нашими дорогами».
ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ ДОСІ ЇЗДЯТЬ «ШВИДКІ», СПИСАНІ ЩЕ В СРСР. ВІДЕО
Оновлення транспорту медики очікують до березня. За словами головлікаря, Мінохоронздоров’я розподілило по областях нові автомобілі типу В і С, 33 машини приїдуть на Волинь. Це будуть транспортні «Пежо» і «Форди», а також сім реанімобілів. Коли в область приїдуть нові машини, парк «швидкої допомоги» на 50% складатиметься із нових машин, а не старенького транспорту, що експлуатується по 20 років.
«В області – найширша мережа пунктів базування «швидких» в Україні, - каже керівник центру. – Зараз їх по районах є 43, до кінця року запланували відкрити ще п’ять у Ковельському і Маневицькому районах». На місце «швидку» відправляють диспетчери з Луцька, які отримують виклики на єдиний номер «103». За пересуванням автомобілів вони стежать на мультимедійній карті: кожна машина має свій номер, коли «швидка» рухається, видно, в якому напрямку вона їде, де розвертається, скільки стоїть.
ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ «ШВИДКІ» СТАЛИ ШВИДШИМИ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Тартак Показати IP 28 Листопада 2013 16:03
Краще мати "Опель" чи "Мерседес" Чи наш вітчизняний ГАЗ,який через 3-4 роки згасне.Реанімаційні автомобілі нашого виробництва не витримують наших доріг.-Медична реформа -це ганьба медичної революції.
Тартаку до Тартак Показати IP 28 Листопада 2013 16:24
Маєте якийсь досвід роботи в реформованій і не реформованій медицині?
Тараку Показати IP 28 Листопада 2013 16:29
Почав із машин, а закінчив роздумами про долю вітчизняної медичної реформи... Фахівець!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus