USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Підвищення пенсійного віку для жінок нічого не вирішить, – Кошель

17 Лютого 2011 10:59
Щоб досягнути гендерної рівності, як у Європі, потрібно зрівняти пенсії чоловіків та жінок.
На цьому, 16 лютого, під час засідання «круглого столу» з питань пенсійної реформи наголосила заступник начальника управління Пенсійного фонду України міста Луцька Людмила Нінічук.
«70% луцьких пенсіонерів – жінки. На сьогоднішній день тривалість їх перебування на пенсії значно більша, ніж чоловіків. Таким чином виходить, що сплата внесків та заробітна плата йде менший період, а пенсію вони отримують значно довше, ніж чоловіки», – зазначила Нінічук.
Однак перший заступник міського голови Святослав Кравчук вважає, що підняття пенсійного віку для жінок не вирішить проблеми дефіциту коштів, які потрібно державі щороку дораховувати до Пенсійного фонду України.
«Якщо ми піднімаємо пенсійний вік жінці, то давайте їй створимо нормальні умови праці. Вона сьогодні виховує дітей, тягає ті сумки, виховує чоловіка і так далі… То із-за того, що вона довше живе, так їй Богом відведено, їй потрібно збільшити пенсійний вік?» – не погодився Святослав Кравчук.
На думку посадовця, не можна ставити жінку у такі умови. Коли вона йде в декретну відпустку, то не сплачує за цей період внесків до Пенсійного фонду. Але ж вона поповнює демографічний ресурс держави, вважає віце-мер Луцька.
«У всьому світі підіймають пенсійний вік, і я з цим погоджуюся, проте потрібно створити відповідні умови праці. Жінка 30 днів на місяць працює то на городі, то біля корови. Вона довше живе, бо їй нема коли хворіти, до неї хвороби не чіпляються», – сказав Святослав Кравчук.
На захист жінок став і начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Федір Кошель.
«Нічого не вирішить підвищення пенсійного віку. Жінку треба берегти, ще й, може, зменшити той вік. У нас в охороні здоров’я працює 24% жінок пенсійного віку. Завдяки їм ми виконуємо державну програму», – зазначив головний медик Луцька.
Нагадаємо, що пенсійна реформа передбачає збільшення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років поступово, а саме впродовж 10 років – на 6 місяців щороку. Крім того, декретна відпустка та відпустка по догляду за інвалідами не враховуватиметься у страховий стаж при нарахуванні майбутньої пенсії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
жінка Показати IP 17 Лютого 2011 11:23
"Якщо ми піднімаємо пенсійний вік жінці, то давайте їй створимо нормальні умови праці. Вона сьогодні виховує дітей, тягає ті сумки, виховує чоловіка і так далі""- ПРАВДА 100% а ТІ ХТО ПРИДУМУЄ ГЕНОЦИД НА УКРАЇНСЬКИХ ЖІНОК своїм жінкам і доцям і коханкам і.... умови створили .
марія Показати IP 17 Лютого 2011 13:41
а як тим людям ,що живуть в селі,адже робочих місць зовсім немає.куди їм податися в 6о років?хіба що вирити собі могилу....
Лучо Показати IP 17 Лютого 2011 14:34
Вихід на пенсію буде - що на кладовище відразу. Кому підвищувати і навіщо. Як хто здоровіший то втікає за кордон працювати, бо нормальної роботи немає. Треба життя достойне дати простим українцям а не дерти з них три шкури і в могили заганяти.
маха Показати IP 17 Лютого 2011 15:04
"Декретна відпустка не враховуватиметься у страховий стаж при нарахуванні майбутньої пенсії." це повний абзац. Можна подумати, що народивши дитину, жінка не працює, а відлежується на дивані. Збільшення виплат на дітей на цьому фоні - подачка.
Розочка Показати IP 17 Лютого 2011 16:30
скоро замість українців буде китай, бо ті вимруть або не народяться, а китайці в будь яких умовах вижити можуть, а ще наші жінки живуть довше, бо тримають свої сім"ї наплаву завдяки тим копійкам(пенсії)і завдяки тому, що до смерті пахають, тре порахувати скільки чоловіків вмирають не доживаючи до пенсії, а у жінок пенсія всеодно менша, ніж у чоловіків. Родити дітей теж важко, і не кожна жінка може народити дитину в таких умовах: екологія, ставлення держави і т. д.
Лучанка Показати IP 17 Лютого 2011 17:32
Своїми обговорювані вжєе достали ці нафталінщики :Кошель, Кравчук, Кривицький .. . Ввечері по теліку зазубрять по пару "чергових фраз", а зранку обговоренняя. Довели країну до ручки, розкрали за 20 років і - знову повчають повчають, щось обговорюють, а тим часом тихенько докрадають що ще можна вкрасти.Прикол, особливо Кошель спец в економіці. Виробництво товарів і послуг піднімайте, а не лише китайським барахлом торгуєте - тоді і робочі міісця будуть, і зарплата збільшить в громадян, і Пенсійний наповниться . А від Кравчуквої і Кошелевої тріскотні язиками що жінкам, що чоловікам - ні гаряче, ні холодно.
109 Показати IP 18 Лютого 2011 09:05
Депутати ВР не живуть за свою зарплату, могли б і відмовитись, щоб виконати план наповнення бюджету. Деякі з них не забирають зарплати по кілька місяців.Свої пільги ніколи не ущемлять. Законотворці-перетворці ви наші.
агент 007 Показати IP 18 Лютого 2011 15:14
Звичайно, роботи немає навіть для молодих. А після 45 років взагалі роботу знайти не реально... І що мають робити люди у передпенсійному віці ( до 60-65 років), за рахунок чого жити - не зрозуміло!?... А владі одне цікаво - зменшити навантаження на песійний фонд. Ставлять пам'ятники Голодомору 30-х років і тут же роблять те саме! Чому влада не хоче наздогнати Європу по рівню доходів населення, по рівню життя, бо по рівню цін вже наздогнали а то й перегнали, бо ж недарма везуть до нас на продаж товари з Італії та Німеччини. Не думаю, що їх тут продають по цінам, меншим від закувельних... А вирішили почати наздогоняти по пенсіному віку, при тому що по тривалості життя нам теж з Європою тягатися немає сенсу... Моя знайома, що вже 10 років живе в Італіїї, каже, що там навіть літні люди почуваються набагато здоровшими ніж наші співвітчизники середнього віку. І це не дивно, бо при такому постійному нервовому стресі, нестачі коштів на необхідне, відсутності можливості отримати нормальну медичну допомогу ( знову ж таки через брак коштів, не кажучи вже про профілактику), відсутнісь нормального відпочинку ( бо ж більшість у період віжпустки та вихідних або працює на городі, щоб себе прокормити, або робить ремонт - якщо вдасться заощадити невеличкі кошти) - воно і не дивно!!! Найгіше, що влади змінюються. а життя людей тільки погіршується...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus