USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Підземку» в центрі Луцька почнуть будувати уже навесні?

18 Серпня 2013 16:33
Міська влада досі не може посприяти у будівництві зручного переходу, який би полегшив переїзд автомобілів центральною вулицею, зменшив би аварійність та поліпшив би стан безпеки у місті.

Наміри будувати «підземку» на Театральному майдані і досі залишаються намірами - жодного будівництва з 2008 року і до цього часу так і не розпочалося. Фірма «Магніт», яка в той час отримала право будувати у центрі міста Луцька підземний перехід і розповідала лучанам, які вигоди отримає місто від так званого «підземного містечка», уже не вважає доцільним будівництво великого підземного торгівельного центру на Театральному майдані.

Тепер підприємство оголошує про свій намір побудувати для лучан просто зручний підземний перехід з мінімальною торгівельною інфраструктурою.
Такий перехід можна почати будувати уже навесні 2014 року. Про це розповідає директор ТзОВ «Магніт», депутат Луцької міської ради Сергій Волик у інтерв’ю газеті «Луцький замок».

«ТзОВ «Магніт» відмовилося від частини ділянки, зважаючи на плани нової влади і громадські виступи. Може, й справді такий великий проект підземного торгівельного центру не потрібен. Тому фірма вирішила зосередитися на переходах (вони дійсно актуальні), де буде передбачена мінімальна торгівельна інфраструктура», - пояснив Волик.

«Зараз ми переробляємо проект, за яким площа об’єкта зменшилася у 3-4 рази», - додав він.

«Не хочу загадувати, коли почнеться будівництво, можливо, навесні 2014-го. Підготовчі, пошукові роботи і археологічні дослідження ми вже зробили. Коригуємо й перенесення комунікацій», - пояснив директор ТзОВ «Магніт».

Довідка. Земельну ділянку для створення підземного торгівельного комплексу міськрада віддала в оренду ще 18 червня 2008 року. Саме тоді ТзОВ «Магніт» з-поміж трьох претендентів виграло конкурс на реконструкцію Театрального майдану з облаштуванням підземних переходів, підземного торгово-розважального центру, парковок для автотранспорту та реконструкції самого Театрального майдану.

У 2008 році вартість робіт оцінювали приблизно у 30 мільйонів доларів.

Водночас 6 червня торік стало відомо, що ТзОВ мало переробляти проект підземних переходів, відмовившись від частини землі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
дідо Показати IP 18 Серпня 2013 16:36
Світлофор біля ЦУМа буде набагато дешевший за підземний перехід. Хтось страждає гігінтоманією.
Pazharnik Показати IP 18 Серпня 2013 16:43
Світлофор це вже минуле! Нам потрібно щось нове)
SET Показати IP 18 Серпня 2013 20:15
надземний перехід буде зробити технічно легше...
Свідомий Показати IP 18 Серпня 2013 21:29
Дайош надсвітлофорний перехід )))
Корінний лучанин Показати IP 18 Серпня 2013 21:39
Ну нарешті зрозуміли та прислухались до думки лучан, що "підземне містечко" на Театральному майдані- НЕДОЦІЛЬНЕ!!! А підземні переходи -АКТУАЛЬНА ТЕМА!!! Як грощі є, то нехай будують. Це краще ніж в офшори.
Юрій Показати IP 18 Серпня 2013 22:21
Краще б біля Там таму підземний перехід збудували б.
Лучанин Показати IP 18 Серпня 2013 22:36
Зачекайте, а яке тепер право має будувати той Магніт? Умови тендеру то порушені! Треба проводити новий тендер. Те що тут говориться все відмазки. Навесні якраз таки про новий тендер мова і зайде. Там він буд проводитись до слідучої весни. Після того - рік на документацію, а краще три. І так по колу. Ну як тут можна щось побудувати, Коли в міськраді, ні не люди, А дег..и!
Юлія Показати IP 19 Серпня 2013 13:19
Забули про зливу 30.07.13? Щоб залило той підземний перехід, ото буде яма для відмивання грошей. Тільки реконструювали площу, давайте ще раз розриємо. Дороги нехай роблять, тротуари, насаджують дерева, ставлять лавочки та смітники. Дурницями страждають, собі в кишеню.
Корінний лучанин до Юлія Показати IP 19 Серпня 2013 18:35
Відповідь в тему. У Львові є також підземні переході. Приведу приклад свіжий. Підземний перехід вул.В.Великого на вул.Стрийську постійно заливає водою і цим ніхто не переймається. Для громадян це БОЛЯЧКА! Як підземка є то зебра вже не належить! А ви пішоходи хоч плавайте там. Вулицю перейти не просто через великий рух.До чого це я? Так от щоб у Луцьку таке не сталося бо ймовірність цього явища висока!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus