USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Польське консульство трішки пікетнули. ФОТО

5 Лютого 2010 13:49
Біля Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку зібрався невеличкий пікет. Присутні близько години тримали у руках плакати з написами «Бандера – наш герой» та мерзли.
Незважаючи на широкий розголос у ЗМІ, на «свободівський» мітинг зібралося близько двох десятків пікетувальників. Близько полудня  учасники розгорнули плакати та підняли прапори.

Рупор пішов по руках. Один за одним пікетувальники вимагали, аби поляки не втручалися у внутрішню політику українців. Учасники протесту обурювалися нещодавнім інцидентом з польським міжнародним спостерігачем. Та вчорашнім випадком, коли працівники Луцької мерії подалі від польських очей заховали проект пам’ятника Степану Бандері під час Луцького бізнес-форуму.

Охороняти пікет прийшло п’ятеро міліціонерів. Кажуть, на Дубнівській стежать за громадським порядком під час пікету уперше. Якщо будуть якісь заворушення, готові викликати підмогу – загін бійців прибуде за три хвилини. Один із охоронців знімає дійство на відео. У щирість пікетувальників вірять неохоче, кажуть – то все політика.

Згодом пікет розбавляється зіваками, які чекають на свої документи з консульства. Радіють в першу чергу бабці, які торгують біля воріт. Продають чай, каву, солодощі. Кажуть, чим більше людей, тим краще, а тому мітинги і пікети їм на руку.

У Луцькому консульстві коментувати подію відмовилися, кажуть – все згодом скаже генеральне представництво Польщі в Києві.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Феофан Показати IP 5 Лютого 2010 14:10
Свободівці! Янукович хоче знищити українську мову, чому ви мовчите? Чому не пікетуєте штаб янучар? Де заклики зупинити україножера?
Zheniok Показати IP 5 Лютого 2010 14:14
Ех, не в тому проблема, герой Бандера, чи не герой. Проблема в тому, що свобода вірить в те, що такими діями вона робить шось добре для держави
Читач Показати IP 5 Лютого 2010 14:28
Думаю, некоректно називати наших співвітчизників зіваками, до такого колись прес-служба "Скорпіон-сервісу" вдавалась
Zheniok Показати IP 5 Лютого 2010 15:19
2 Феофан ага зараз, так вони і побігли пікетувати своїх спонсорів. Ше покійний Червоній розповідав, як Тягнибок за бабло Клюєвих свободу розбудовує
Архітектор Показати IP 5 Лютого 2010 16:42
Для всіх вище сплюновших, начепто правдивих, начепто переживаючих за державу і захист мови. Свобода ніколи не мовчить, і розповідає які патріоти істірічка тимошенко, і людина-діагноз янукович, "Свобода" єдина сила яка ще бориться за українську мову, і вшанування героїв України не на папері а на діях. А ви нешановні коментаристи просто провокатори, і цього тільки сліпий непобочить.
Ковальчук Юрій Показати IP 5 Лютого 2010 16:52
Пікетування абсолютно правильне з наступних причин. 1. Яке діло польському уряду до наших справ? 2. Чому вони мовчать про різню у холмщині? 3. До якого часу нам будуть переповідати нашу історію - поляки німці, росіяни. І останнє мою родину депортували з холмщини. Мій дід багато цікавого розповідав про Польську армію крайову, і про те як ховався від неї у стогах сіна, і про забитих односельчан. Хто має аргументи проти прошу до барєру.
Ковальчук Юрій Показати IP 5 Лютого 2010 16:54
Пікетування абсолютно правильне з наступних причин. 1. Яке діло польському уряду до наших справ? 2. Чому вони мовчать про різню у холмщині? 3. До якого часу нам будуть переповідати нашу історію - поляки німці, росіяни. І останнє мою родину депортували з холмщини. Мій дід багато цікавого розповідав про Польську армію крайову, і про те як ховався від неї у стогах сіна, і про забитих односельчан. Хто має аргументи проти прошу до барєру.
Vasja Показати IP 6 Лютого 2010 09:35
Свободі Коломойский не дозволив воювати з Януковичем.
faBULA Показати IP 6 Лютого 2010 15:23
Є такий анекдот. Лазить мужик під ліхтарем на колінах, тіпа шось шукає. Підходить мєнт, питає- шо шукаєш? той каже - ключі оооон там, біля магазину згубив. - А чого ж тут повзаєш? - А тут видніше
OrestN Показати IP 6 Лютого 2010 22:09
Ми - українці і ми маєто свою історію і свою національну ідею та інтерес. Ми не москалі ми не ляхи, ми українці на своїй, Богом даній земні боронили свою землю, людей, рідних від німецьких, польських, московських загарбників. Наші славні герої ОУН, УПА воювали проти Варшавського ополячення/окатоличення нашого багатостраждального народу. Бандера не воював під Варшавою чи Мосвкою (логовами варшавського і відповідно московського шовінізма) - Бандера воював проти польських і большевистських людиножерів, що прагнули гнобити і нищити інші народи. Бандера воював на своїй, рідній землі українській! Україна не Росія (Московія), і не Польща, тому Бандера - наш герой, український герой і наш символ! Бандера - гроза усім загарбникам-мародерам московським, польським... СЛАВА ГЕРОЯМ - СМЕРТЬ ВОРОГАМ!
OrestN Показати IP 6 Лютого 2010 22:33
Знахабніла Польська влада, під підкриттям Брюсселю, роздмухує на центральних польських телеканалах "акції протесту" біля всіх ген.консульствах України в Польщі. Вони, бачте, обурені, тим що у сосідній Україні визнано накінець-то Бандеру Героєм України. Тепер це офіційно підтверджено те, що було очевидним протягом усього часу комуно-большевистської окупації України. Нехай деякі польські гореполітики знають, що Волинь, Рівненщина, Галичина.. - це Українська Земля і вона ніколи не стане "кресами всходніми" як би це не марилось божевільним варшавським владним підбурювачам. Як правило, жертвою стають невинні люди, а головні дійові особи брудної та злочинної польської політики "пацифікації" в довоєнні часи були давно забуті польські генерали з запаленими мізками і ксондзи з потвореною мораллю, які жадали захоплення нових східних земель. Ось одна із причин, що призвела до "Волинської трагедії", в якій польські душогуби з бандформувань так званої "армії крайової" на українській землі мордували цивільне населення Волині. Того фатального 43-го куля озвірілого ляха обірвала життя мого дідуся, що мешкав в одному із сіл теперишнього Рожищанського р-ну. І залишилась моя бабуся з сімома дітьми, серед яких моя майбутня мама. Польща має вибачитись за той терор, який вона чинила на українській землі протягом століть! Польща має покаятись! Українці, будьте горді за своїх героїв, які не пошкодували власного життя задля перемого Вільної, Незалежної, Соборної України - колиски східного словянства! Слава Україні!
seal Показати IP 7 Лютого 2010 14:09
До OrestN. А що своїх думок на цю тему у Вас немає? Ваших два коментарі здерті з Волинського Інформаційного Порталу http://vip.volyn.ua/news/polske-konsulstvo-pro-gnoruvalo-volinskikh-svobod-vts-v-ta-khn-vimogi-foto (хіба, що там Ви залишили свої коментарі під різними ніками, хоча сумніваюся) Наперед хочу сказати, що особисто не маю нічого проти подібних акцій. Кожен вправі відстоювати свою точку зору так, як вважає за потрібне (звичайно, не порушуючи законів). А Бандера, на мою скромну думку, хто б там що не казав - дійсно герой. Тільки це звання йому Презитенту потрібно було присвоїти значно раніше, а не під занавіс своєї каденції.ІМХО.
seal Показати IP 7 Лютого 2010 14:16
Хоча можливий і зворотній варіант - у OrestN здерли коментарі і опублікували їх на VIP (нажаль на VIP перестали публікувати дату і час коментаря). Якщо це так, то наперед приношу свої вибачення. Але хтось у когось таки здер.
OrestN Показати IP 7 Лютого 2010 15:38
2 SEAL: Не варто гарячкувати і писати дурниці, щоб потім не вибачатись. ;-) А з іншими думками згоден, шкода тільки, що українці такі затерплячі. Що має трапитись в державі, щоб усі прийшли до тями і перестали висувати до влади чужинчів, зайд і пройдисвітів?!
seal Показати IP 7 Лютого 2010 16:00
2 OrestN/ Головне вчасно визнати помилку, чи не так? Просто на VIPі прочитав ці коменти значно раніше, ніж на ВН. Ось і виникли певні підозри. Якщо ж це дійсно Ваші думки - то мої Вам вітання! Слава Україні! Героям слава!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus