USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Польські ліки для Луцька на митниці тримали цілу добу

12 Листопада 2009 10:12
Луцьк отримав гуманітарну допомогу від польського міста Жешува. Польське місто-побратим передало Луцьку партію ліків - всього 31 найменування. Про це  12 листопада інформують «Волинські новини».
Серед препаратів, що надійшли з Польщі – жарознижуючі, протизапальні ліки, а також антибіотики. Ліки передали Луцькій поліклініці № 1. Як розповів начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Федір Кошель, місто очікує на таку ж гуманітарну допомогу від інших польських міст-партнерів, тож жоден лікарняний заклад «не обділять».
Разом з тим луцькі медики нарікають на довгий процес розмитнення, який проходив вантаж ліків з Жешува. Федір Кошель розповів, що, не дивлячись на запевнення центральних органів влади, що ліки з-за кордону будуть розмитнюватися без зволікань, вантаж медикаментів з Жешува протримали на кордоні цілу добу. «Наші польські колеги були прикро здивовані цим»,  - сказав Кошель.
Довідково:
За вчорашню добу, середу 11 листопада до лікарень і поліклінік міста з підозрою на грип і ГРВІ звернулося 1195 лучан. З них первинних звернень було 490. Зауважимо, що за попередню добу, понеділок 10 вересня луцькі медики зафіксували 1619 таких звернень.
У міській лікарні на лікуванні перебуває 45 лучан з діагнозом «пневмонія», троє з яких – у реанімації.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Roma Показати IP 12 Листопада 2009 14:26
Митники хотіли щоб з ними також гуманітарною допомогою поділилися.
alex Показати IP 12 Листопада 2009 16:40
Та ні, вони просто забрали частину для проведення експертизи ( на своїх родичах )
seal Показати IP 12 Листопада 2009 23:24
Бюрократія часом потрібна і навіть зрідка буває корисною, але не в даному випадку. Перевіряти вантажі, безумовно, потрібно. Але ж повинні бути якісь приорітети. Чи у митників вони одні - гроші?! Не хочеться в це вірити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus