USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Поспіх Романюка може призвести до неочікуваних наслідків, - експерти

6 Грудня 2010 10:52
Наміри луцького міського голови Миколи Романюка навести лад на комунальних підприємствах міста, зокрема врятувати їх за допомогою інвесторів або ж передачею у концесію, - заслуговують на увагу, однак, поспіх це завжди ризик, який може привести до неочікуваних наслідків, - вважають експерти Центру політичного аналізу і виборчого консалтингу.

Про це йдеться у щотижневому аналітичному підсумку подій тижня, підготовленому експертами Центру.

На минулому тижні особливу увагу у своїх заявах пресі Романюк приділив стану справ на комунальних підприємствах міста та шляхах вирішення проблемних ситуацій.

Зокрема він заявив, що одним із шляхів виходу з кризи на Луцькому підприємстві електротранспорту розглядається можливість «пустити туди інвестора».

Складна ситуація на ЛПЕ та інших комунальних підприємствах («Автопарксервіс», «Зелене господарство»), в значній мірі спровокована неефективним менеджментом, тому варіант продажу підприємств не є оптимальним з точки зору стратегічної перспективи, - кажуть експерти ЦПАВК.

«В ситуації що склалась і фахівці, і депутатський корпус в першу чергу, повинні сприяти міському голові об'єктивно розібратись в ситуації та прийняти збалансоване рішення», - вважають вони.

Експерти нагадують, як конфлікт попередньої владної команди міста з Олександром Кропивою, а також не зовсім продуманий продаж «славнозвісної» котельні ще командою Антона Кривицького, призвів до того, що від таких рішень влади постраждали рядові лучани – один з районів Луцька довгий час сидів без гарячої води.

«Такі факти змушують громадськість звернути особливу увагу на продаж комунальних підприємств міста. На нашу думку, одним з завдань теперішньої міської влади є систематичне та об'єктивне інформування населення про ситуацію на комунальних підприємствах, шляхи їх виводу з кризи, аби уникнути панічних настроїв та напруги в суспільстві», - кажуть експерти Центру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Стрийко Показати IP 6 Грудня 2010 11:38
Все вірно, лише відкритість у всіх процесах дасть змогу уникнути проблем Шиби. Той ніби-то і робив усе з благими намірами, але мав неефективну систему комунікацій...
Прокурор Показати IP 6 Грудня 2010 12:25
"...не зовсім продуманий продаж «славнозвісної» котельні ще командою Антона Кривицького..." - звертаю увагу що котельня на Карбишева 2 не була продана, а була фактично вкрадена, в результаті схеми із внесенням майнового внеску в статутний фонд ТзОВ, типова схема як замутити майно поза процедурами приватизаціі, конкурсів, експертних оцінок і т.д і т.п. Хай Романюк запитає у свого радника Кривицького, той це все дуже добре знає. До аналітиків - термін "продаж" в даному випадку застосовувати абсолютно не правильно. Зробіть запит в міську раду, яка сума була отримана бюджетом міста у 2004 році коли була "продана" котельня.
VSC до Прокурор Показати IP 6 Грудня 2010 17:01
Это уровень аналитиков. Не знают тему, которую анализируют.
Прокурор-2 Показати IP 6 Грудня 2010 19:37
Романюк не має права вирішувати сам долю стратегічних обєктів міста. Це ж не комсомол! А щодо Кривицького, то нехай поверне свою долю в Кропиви державі. Злодюга, морда жидівська! Ще мало вкрав?!
33 Показати IP 7 Грудня 2010 21:32
Зате як все людяно та порядно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus