USD 39.85 40.15
  • USD 39.85 40.15
  • EUR 39.95 40.20
  • PLN 9.95 10.15

Працівники ветлабораторії врятували паралізованого після аварії кота

17 Липня 2016 21:06
Мурзік – улюбленець працівників обласної ветеринарної лабораторії, що на вулиці Поліська Січ у Луцьку.

Кіт вільно гуляє великою територією, почувається господарем у кабінетах і безцеремонно може з’їсти чийсь обід. «Чергова розказувала, що взяла з дому бутерброд, а він прийшов і все зжував, залишилася без перекусу», – каже з усмішкою завідувач радіологічного відділу Василь Проць. Там застала кота, прийшовши по коментар. Сіренький спершу злякався незнайомої людини, вибіг із приміщення, припадаючи на задні лапки. Та скоро повернувся, став лащитися об ноги й довірливо зазирати в очі.
Про це йдеться на сторінках жотижневої газети Волинські Новини (№ 24).

– Він у нас уже рік. Приблизно в таку ж пору привезла Мурзіка якась жінка на таксі, сказала, що підібрала на дорозі, де його збила машина. Поклала під двері й утекла. Кіт був паралізований, зовсім нерухомий, не вірили, що виживе. Та наші дівчата-ветеринари зібрали його, виходили, відгодували – тепер тут пан. А господар, може, думає, що його нема. Якби знайшовся справжній хазяїн і захотів його забрати, то віддали би, – розповідає Василь Васильович.

Хоч видно, що чоловік любить вусаня, звик до такого сусіда. Усі крісла в кабінеті – у білій шерсті. Мурзік переходить з одного на інше, вмощується спати, та крізь вузькі щілинки спостерігає за людьми. Коли підходжу до крісла, починає крутитися, позувати, витягуючи лапи в різні боки, з цікавістю заглядаючи в об’єктив.

Заввідділу додає, що кота тут ніхто не ображає, навпаки, всі працівники гладять, годують. На диво, після такої уваги Мурзік не став перебірливим у харчах, їсть і ковбасу, і хліб. Ночує або в одній із лабораторій, або у сарайчику з іншими тваринами з віварію.
Ольга ЮЗЕПЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 17 Липня 2016 22:25
ВН, ну хоч щось людського у вас зосталося.
До Аноніма Показати IP 17 Липня 2016 23:00
Позитив у вашій душі не створює оточення , він або є , або його немає!То що там з вашою душею? Посміхніться ! Котик просто чудовий , очі розумні , повезло йому з позитивними людьми
Лучанка Показати IP 18 Липня 2016 00:22
Молодці!гарний котик!а всім вам доброго здоров'я!
Котолюб Показати IP 18 Липня 2016 09:25
Одні приручають, а інші доглядають. Було б більше тих, хто допомагає жити, може і нам, людям, було б легше. Здоров'я Вам, так тримати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus