USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Правнучка Миколи Куделі через 10 років добилася обіцяної квартири

27 Вересня 2016 14:29
Суд поставив крапку за позовом праонуки Миколи Куделі, яка судилась з ОДА. Родичка відомого прадіда більше 10 років чекала на обіцяну державну квартиру, - інформує ТРК Аверс.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що уродженець села Буяни Луцького району Микола Куделя зібрав за життя велику колекцію речей, пов’язаних із Тарасом Шевченком. Він зберіг для нащадків листівки, монети, книжки, картини, присвячені поетові, понад 125 видань «Кобзаря», з яких чотири десятки надруковані у довоєнний період.

Після смерті Миколи Павловича влітку 2004 року долю його спадщини мала вирішувати родина. Колекцію хотіли розкупити різні музеї і шанувальники Кобзаря з-за кордону. Сім’ю Куделі переконали віддати експонати в музей.

У травні 2006 року три сторони – родина громадського діяча, ОДА в особі її голови (тоді – Володимир Бондар) і краєзнавчий музей – уклали угоду про створення меморіальної виставки «Шевченківська світлиця Миколи Куделі». Зобов’язання сторін були чітко визначені: родина передає у музей зібрання Шевченкіани, особисті речі та документи Миколи Куделі, музей створює «Шевченківську світлицю», держадміністрація передає у власність одного зі спадкоємців однокімнатну квартиру. Набувачем житла родичі обрали Марію Філонюк. Обіцяного житла жінці довелося чекати 10 років.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Йося Показати IP 27 Вересня 2016 14:53
коментар було видалено
Укроп Показати IP 27 Вересня 2016 15:53
Фатить філонити
Лучанин Показати IP 28 Серпня 2023 16:38
Судилась з державою, а родичів оббрехала, сама вирішала привласнити квартиру, злодійка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus