USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Професійне свято депутати відзначили «на колесах». ФОТО

17 Квітня 2010 10:51
Обранці луцької громади відзначили День депутата - їздили із імпровізованою інспекцією комунальними підприємствами.

Депутати в супроводі міських чиновників і журналістів подорож ували на автобусі «Богдан». Вони відвідали ДКП «Луцьктепло», сервісний центр «Луцьктепла» із ремонту та обслуговування лічильників, зразкову дворову територію та КП «Луцькспецкомунтранс».

Директор «Луцьктепла» Рустам Дячук розповів, що нещодавно підприємство придбало за власні кошти спеціальну машину, котра може виконувати різноманітні роботи із ремонту теплових мереж. Така машина – єдина на західній Україні. Подібна техніка є найближче в Вінниці. Коштує реманент 430 тисяч гривень.

«За місяць-два ми завершимо оптимізацію схеми теплозабезпечення, зокрема, гарячої води», - додає Дячук. Він ккаже, що якщо таке схема буде, Луцьк зможе претендувати на кошти із державних програм.

На сервісному тепловому центрі депутати стали свідками ремонту лічильників для гарячої води. Зокрема, перевірка лічильника коштує 42 гривні. А його ремонт – 1-3 гривні. Проте апарат, на якому перевіряють і промивають лічильники, вартує 170 тисяч гривень.

За словами Рустама Дячука, із 10 перевірених лічильників – 5-7 потребують ремонту. Перевірка лічильників - раз на чотири роки. У місті 37 тисяч 400 лічильників обліку гарячої води.

Побували обранці на зразковій прибудинковій території на вулиці Відродження, 30. Опікується цією територією ЖКГ № 7. Його керівник Микола Гарбарчук розповів, що їхні підшефні платять за послуги на рівні 85 %. Дворові територію у його підпорядкуванні за 15 років не ремонтували жодного разу.

Луцький мер Богдан Шиба сказав, що у цьому році дворові території ремонтуватимуть на 33-у та 40-у районах міста. Проте без ухвалення міського бюджету поки що невідомо, яку суму виділять на ці потреби.

На КП «Луцькспецкомунтранс» депутатам розповіли про різноманіття сміттєвих бачків на вулицях міста. Директор підприємства Валерій Кузьмич каже, що в Луцьку використовується близько 2 тисяч контейнерів для сміття.

Сміттєві урни виготовляють на підприємстві «Луцькспекомунтарс». Великий контейнер для сміття коштує 3 тисячі 600 гривень, менші – 962 гривні. Невеличкі контейнери лучани купують для приватноого сектору.

Валерій Кузьмич додав, що сьогодні тариф на вивезення сміття із приватного сектору вартує 14 гривень. Опісля підвищення вартості, тариф «потягне» на 22 гривень.

Із міста тверді побутові відходи вивозять 8 сміттєвозів. Кузьмич вважає, що для повного охоплення міста необхідно ще 2 сміттєвози і 500 контейнерів для сміття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
правдолюб Показати IP 19 Квітня 2010 08:53
показуха пройшла на УРААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!може у ВАС панове квотно обрані вистаче хоч у когось вистачило б клепки зазернути у двір чи підприємство ПОЗА графіком обЇзду??????????????
Олександр Показати IP 24 Травня 2010 01:12
Ви що, збожеволіли? Що це за ціни - 3600 грн. Пересічний громадянин може купити у Луцьку оцинкований контейнер 1,1 куба за 3200 грн у торгових компаніях, це при тому, що це роздрібна ціна. То може не слід у Луцькспецкомунтранса купувати, якщо така невигідна ціна? От вам і штучне підвищення тарифів. І коли вже будуть замінені ці старі розвалені іржаві контейнери на щось людське?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus