USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ті, що дарують життя: як працюється акушеркам у волинському «Будинку щастя»

10 Травня 2021 11:21
5 травня у світі відзначають Міжнародний день акушерки. Саме вони допомагають з’явитися на світ новонародженим хлопчикам та дівчаткам.

У професійне свято вони – на робочому місці, усміхнені та позитивні. Про відповідальну та нелегку, але таку благородну професію – в сюжеті телеканалу «Аверс».

Акушерка Світлана Навроцька працює у «Будинку щастя», як називають Волинський обласний перинатальний центр, з моменту його відкриття – майже два роки. Взагалі ж у професії вже понад два десятиліття. Каже: робота дуже відповідальна.

«Це є люди, які найперше беруть ту дитинку на руки, а далі уже після того тримає на руках мама, тато», – усміхається жінка.

Допомагати з’явитись на світ новим життям і дарувати батькам довгоочікуване щастя – місія надважлива. А іноді щастя у батьків буває подвійне, а то й потрійне.

Читати ще: «Тут до тебе ставляться, як до рідної»: як у Волинському перинатальному центрі вітали батьків і немовлят

«Народжувалась двійня: люди мають уже другу двійню в житті. Мамочка молода – 26 років. І перша двійня були хлопчики, друга – дівчата, – розповідає Світлана Навроцька. – Вони в захваті, це таке велике щастя для них. Кажуть, що готувалися, хотіли і будуть раді, якщо і ще буде двійня, адже тато з двійні, мама теж».

Оксана Акулова працює акушеркою понад 15 років. Жінка каже: в цій професії важливо бути доброю, терпеливою, відповідальною та людяною.

«Ми мусимо бути стійкими і тримати себе в руках, – зазначає вона. – Буває дуже багато важких ситуацій, але ми знали, на що підписувалися».

Читати ще: «Увага і турбота до кожної пацієнтки цілодобово», – лучанка про перебування у перинатальному центрі

Нині в перинатальному центрі працює більш як сто акушерок. Кажуть, часто пацієнтки впізнають їх у буденному житті і дякують, часто навіть знайомлять з дітками, яким акушерки допомогли з’явитися на світ.

«Діток ведуть за ручку і показують: ось та тьотя, яка тебе прийняла на світ. Дуже приємно», – усміхається старша акушерка пологового відділення Волинського обласного перинатального центру Ярослава Кушнірук.
За кожну народжену дитинку – по квітучому дереву. Колектив Волинського обласного перинатального центру пишається не тільки народженими тут малятами, а й парком-садом, який розростається поблизу.

Читати ще: «Народив дитину – посади дерево»: поблизу перинатального центру у Луцьку висаджують сквер

«Завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та Ігорю Петровичу ми розпочали закладання цього парку. А тоді вже долучилися наші співробітники, – каже головна акушерка Волинського обласного перинатального центру Жанна Палюх. – І також мами й тати, які народжували в нашому перинатальному центрі. В нас тут великий асортимент дерев: є і бісерове дерево, і райські яблука, і алея сакур, декоративні японські клени, дикі вишні з червоним листям. Наймолодше деревце – вишенька, яку посадили буквально недавно. Її мама подарувала на честь народження донечки».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Оля Показати IP 10 Травня 2021 11:50
Оксана Акулова! Дуже приємна і хороша акушерка! Синочка народжувала 6 років тому у неї!!! Гарні враження!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus