USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Приватний сектор в Старому місті не може бути заповідником

24 Липня 2013 17:30
Старі будинки не входитимуть до державного історико-культурного заповідника «Старий Луцьк». Врахують лише охоронні зони навколо пам’яток. Про це йшлося 24 липня під час комісії з благоустрою Луцької міської ради.

Пропозицію зменшити площу заповідника внесло управління містобудування та архітектури Волинської обласної державної адміністрації. Там вважають, що мешканці будинків мають самостійно приводити до ладу свої помешкання. Це, мовляв, зекономить обласні кошти, які передбачені на фінансування заповідника. Прилеглі території відтепер можна буде приватизовувати.

Юридичні межі історико-культурного заповідника досі не визначені, - розповів начальник управління містобудування та архітектури міськради Юрій Казмірук. Це створює різні юридичні незручності.

Після визначення чітких меж на території заповідника заборонять будівництво чи господарську діяльність - однак тільки в межах заповідника, до якого не буде входити приватний сектор. Таке рішення прийняли під час комісії з благоустрою.

Якщо його затвердить сесія Луцької міської ради, то варто очікувати, що старі будиночки, які зараз ще туляться до історичних пам’яток, невдовзі можуть поступитися місцем шикарним новим історичним котеджам, - припускають лучани.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus