USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Реконструкція луцького сміттєзвалища – під загрозою зриву

6 Жовтня 2010 11:58
Сесія Луцької міськради 6 жовтня звернулася до Кабінету Міністрів України з проханням посприяти виділенню державної субвенції для розширення сміттєзвалища в селищі Брищі у жовтні, інакше Луцьку не буде куди складати нечистоти.

Як доповіла заступник міського голови Лариса Соколовська, Луцьку в травні згідно з постановою КабіМіну надали державну субвенцію для будівництва комплексу 26 школи Луцька, водогону в районі Вересневе, реконструкції пральні в міській клінічній лікарні та розширення смітєзвалища в селищі Брище.

На реконструкцію смітєєзвалища згідно з цією постанови було передбачено 1 мільйон 25,824 тисячі. Залишок з усіх коштів субвенції становив 29,447 тисяч гривень. За словами Соколовської 15 вересня надійшла ще одна постанова про надання держсубвенції в розмірі 3 мільйонів 17 тисяч. Проте з приміткою: на прохання Волинської облдержадміністрації вони повинні мати цільове призначення – на реконструкцію пральні та добудову 26 школи.

На переконання заступниці міського голови це є грубим порушенням закону, адже обласна влада не має права втручатися та вказувати органам місцевого самоврядування як їм розпоряджатися коштами.

Окрім цього, 5 жовтня Держказначейство зняло з рахунків Луцька 1 мільйон 966 тисяч гривень держсубвенцій, які Луцьк передбачав для розширення смітєєзвалища і перекинуло їх до Любешівського району для будівництва газопроводу «Вестли-Мукошин».
Через відсутність коштів, вже після 31 грудня 2010 року Луцьку не буде куди вивозити сміття. А жителі Брища можуть знову заборонити возити до полігону нечистоти, як це було декілька років тому назад, - коментує Соколовська.

За словами заступниці земельні роботи на смітєзвалищі вже зроблені. А також покладена на половину ізоляційна плівка. Через відсутність фінансування поставщики можуть оштрафувати фірму-забудовника і міську раду, які заключили угоди на поставку з Німеччини ізоляційних матеріалів для розширення смітєвзвалища.

Якщо об’єкт не профінансувати та не доробити у жовтні, окрім екологічної проблеми виявиться, що усі раніше потрачені кошти викинуті марно. Адже після зими, якщо зупинити роботи – все доведеться починати спочатку, - каже заступниця.

Нагадаємо, міське сміттєзвалище у селі Брище займає дев’ять гектарів й експлуатується близько тридцяти останніх років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖ Показати IP 6 Жовтня 2010 12:25
ААААААААААА, ми всі загинемо у власному лайні!!! Новий рік і все - Луцьк місто шалених нечистот. Може в космос викидати?
Хохма Показати IP 6 Жовтня 2010 16:35
Пропоную сміття звозити до ОДА там все одно непотріб збирається, тож трішки більше буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus