USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Романюк розповів, що думає про Палицю

13 Червня 2013 14:00
Завдяки соціально відповідальному бізнесу у Луцьку вирішується чимало проблем міста, а найбільший внесок у фінансування різноманітних соціальних проектів у місті робить «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк». Про це в інтерв`ю газеті «Луцький замок» розповів Луцький міський голова Микола Романюк.

Миколо Ярославовичу, напередодні виборів до Верховної Ради Ігор Петрович Палиця пообіцяв, що незалежно від результатів перегонів щорічно буде вкладати у Луцьк до десяти мільйонів гривень. Чи дотримує Ігор Петрович свого слова?

– Ви знаєте, зазвичай, більшість політиків забувають про свої передвиборні обіцянки відразу після голосування. Люди вже до цього звикли, і коли Ігор Петрович озвучив названу вами суму, думаю, було чимало скептиків, які, м’яко кажучи, сумнівалися у щирості його слів. Але за короткий час, що минув після виборів, Ігор Палиця добрими справами довів, що він слів на вітер не кидає. І сьогодні я з приємністю хочу відзначити, що «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» у цьому році вже профінансував десятки соціальних проектів на майже шість мільйонів гривень і планує до кінця року інвестувати в соціальну сферу Луцька ще стільки ж. Тобто Ігор Петрович навіть перевиконує взяті на себе зобов’язання.

У яких сферах міського життя допомога «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк» є найвідчутнішою?
– Чи не найбільше уваги фонд приділяє соціально незахищеним верствам населення. Зокрема, у рамках програми «3 добром у серці» «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» забезпечує харчуванням 170 студентів-сиріт, напівсиріт та з малозабезпечених сімей, доплачує кошти на харчування 65 учнів-сиріт загальноосвітніх навчальних закладів. Турбується Ігор Петрович і про старше покоління. За кошти фонду у Територіальному центрі соціального обслуговування громадян, які потрапили у важкі життєві умови, харчується 50 людей. З цією метою було відремонтовано приміщення їдальні, придбано холодильник, обладнання для кухні та посуд. Окрім цього фонд придбав для підопічних терцентру медичне обладнання, а Волинській спілці діабетиків надав благодійну допомогу на придбання глюкометрів.

Ви згадали про медичне обладнання для терцентру, а чи допомагає «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» медичним закладам Луцька?

– Охорона здоров’я – це одна з тих галузей, у якій фонд Ігоря Палиці реалізовує чи не найбільше проектів. Починаючи від компенсації витрат батькам на придбання ліків для недоношених дітей віком до одного року та щомісячного надання благодійної допомоги міській клінічній лікарні на придбання ліків для вакцинації і закінчуючи щорічним оздоровленням у Карпатах двох тисяч лучан. Серед них - студенти, учні, працівники освіти, культури і медицини. Ще одним пріоритетом у роботі благодійного фонду Ігоря Палиці є підтримка освітніх та наукових проектів, кльтурних та спортивних заходів. Зокрема, фонд щосеместра надає 100 стипендій обдарованим студентам державних вищих навчальних закладів міста, придбав дві квартири викладачам, які досягли найвищих результатів у праці, запровадив преміювання провідних діячів культури і мистецтва. Чимало коштів закладено у бюджет фонду і на облаштування у школах Луцька міні-футбольних полів зі штучним покриттям. Перелік добрих справ, що робить у місті «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», можна продовжувати і далі, але думаю, що і вищесказаного достатньо, аби зрозуміти, що Ігор Палиця з честю виконує свої обіцянки.
Тобто ви задоволені співпрацею з фондом?
– Я думаю, що задоволена не лише міська влада, а й лучани, яким фонд допоміг у найскрутнішу хвилину і продовжує допомагати зараз. А Ігор Петрович Палиця вкотре довів, що його любов і вболівання за рідне місто – це життєва позиція, а не політична кон’юктура, як дехто стверджував. І як міський голова Луцька від себе особисто, від імені сотень і тисяч лучан хочу щиро подякувати йому за роботу на благо Луцька та лучан, побажати, щоб усі добрі справи, що він зробив, повернулися йому сторицею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
хтось Показати IP 13 Червня 2013 16:12
хай краще тут допомагає, бо демагогів і брехунів у ВР ми уже бачили. Повірили і що сильно нам допомогли? Моя дитина два роки за його гроші їздить на Буковель. Дякую і поважаю.
Проходячи мимо Показати IP 13 Червня 2013 16:12
Взагалі, ці всі речі повинна робити держава у програмах соціального забезпечення населення. Якщо є люди, які беруть на себе зобов'язання держави, що у цьому поганого? Дякувати треба, адже ця допомога реальна.
Вдячні лучани Показати IP 13 Червня 2013 16:14
Луцька влада любить всіх, хто бабло дасть прикити дефіцит бюджету. Молодці так тримати.
Гостя Показати IP 13 Червня 2013 16:20
Депутат нікому і нічого не "має"...Люди самі повинні дбати і працювати на свій добробут...Палиця не тільки дотримав обіцянку, але й допоміг людям, а це варто поваги. І покажіть мені хоч одного крім Палиці, хто стільки зробив?
романюк Показати IP 13 Червня 2013 18:47
розповів що думає про палицю..там в заголовку вже прикол..
Любі свині Показати IP 13 Червня 2013 21:14
Звісно - Палиця не балабол - помагає реально.
Лучанка Показати IP 14 Червня 2013 08:52
МОЛОДЦЫ!Приятно смотреть на них.И Луцк развивается и другим помагают!А есть и дргой тип богатых людей(моральных уродов).Эти тратят деньги,что б тебя подставить....потому что отказываешь им вв встречах.....
девичья память Показати IP 14 Червня 2013 09:39
МОЛОДЦЫ!Приятно смотреть на них.И Луцк развивается и другим помагают!А есть и другой тип богатых людей(моральных уродов).Эти тратят деньги,что б тебя подставить и под любым предлогом на тебя дело завести....потому что отказываешь им во встречах...
Юра Показати IP 14 Червня 2013 17:30
Цікаво, із тих коментаторів, що вище, один троль, чи кілька?)
моральний урод Показати IP 14 Червня 2013 19:43
До девичьей памяти. В яких зустрічах відмовляєте? В сексуальних? Очевидно, ви популярна жінка? "Звєзда"?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus