USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Розкопки у Старому місті загрожують лучанам

23 Липня 2013 17:44
Паркан висить у повітрі, за ним - трьохметрова прірва. На Кафедральній, 13, і далі тривають археологічні розкопки. Шукаючи древні скарби, археологи докопалися вже майже до людських помешкань. Територія розкопок розширюється з кожним днем і нині під огорожею вільно може пролізти людина. Небезпека, яка загрожує місцевим мешканцям, схоже, не турбує ні археологів, ні будівельників, - висловлюються на сторінках «Аверсу».

Нагадаємо, кілька років тому, земельну ділянку, яка знаходиться за адресою Кафедральна, 13, віддали під забудову, незважаючи на всі заяви та протести місцевих мешканців, істориків та краєзнавців. Попри те, що це історична територія міста і будуватись тут не можна, на місці все ж зводитимуть багатоповерхівку. Усім обуреним опонували археологи, які запевняли, що на цьому місці не залишилось нічого історично цінного. Тож з «благословення» влади будівельники загородили землю та взялися копати котлован. Проте, як тільки ковш ескаватора копнув землю, - на поверхню відразу посипались старовинні глеки. Археологи оголосили землю територією розкопок та взялися шукати древні знахідки.

Наразі науковці настільки завзято шукають відголоски минулого, що їм не перешкоджає навіть паркан, - йдеться у повідомленні. Загорожа вже двічі валилася, а зараз висить просто таки у повітрі, проте археологи на такі дрібниці не зважають. Вони підкопалися вже майже до людських осель і будівельники оперативно перенесли паркан. Цим самим розширили межі майбутньої багатоповерхівки на кілька метрів.

Дірки під огорожею, паркан, який тримається на «чесному слові» та електрощит, який висить у повітрі» - такі грубі порушення відбуваються на очах директора історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Павла Рудецького.

Заступник начальника інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Леонід Герасим’юк резюмував: «Відповідальність більш за все має нести та структура, яка виконує в даний момент певні роботи. Інспекція може виявити такі порушення і на території будівельного майданчика, якщо сталося так, що під час виконання археологічних робіт вилізли за межі майданчика чи зруйнувався паркан, то напевно, що той, хто спричинив, має привести все в порядок».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
загреб Показати IP 23 Липня 2013 19:25
А почему здесь молчит де...мо в подтяжках и с хвостом?
чесний Показати IP 23 Липня 2013 23:03
А чому не напишуть, КОМУ віддали ділянку? За ЩО? Скільки заплатили місту? Боїтеся...)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus