USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Шквал оплесків у ВНУ зірвало «привітання від президента Ющенка». Фото

19 Травня 2010 14:32
З нагоди 70-річчя Волинського національного університету, навчальному закладу вручили орден святого Володимира.

Урочисте засідання вченої ради ВНУ відбулося 19 травня. Серед почесних гостей були перші чиновники області, представники духовенства та віце-спікер Адам Мартинюк.

Так, архієпископ Луцький та Волинський Михаїл вручив університету орден святого рівноапостольного князя Володимира. Відзначені й викладачі ВНУ. Ректору Ігорю Коцану вручили орден Юрія Переможця.

Ще кілька викладачів отримали ордени святої великомучениці Варвари та архістратига Михаїла.

Від імені владики Ніфонта ректор Волинської духовної семінарії подарував університету збірник «Житія святих».

Згодом ректор ВНУ Ігор Коцан розповів про пріоритетні напрямки роботи, які запланував університет на майбутнє.

«Ми прийняли програму розвитку університету на 2010-2020 роки, яка має назву «З долини догори». Пріоритетним напрямком нашої діяльності має бути наукова робота, налагодження тісних контактів з бізнесом, владою, участь у міжнародних програмах.

Наприклад, у 2011 році будемо готуватися до 140-ї річниці від Дня народження Лесі Українки. 2012 рік буде роком мовної стратегії. Потрібно щоб викладачі і студенти досконало знали іноземні мови, а англійська взагалі була робочою. У 2013 році має стартувати житлова програма. Потрібно забезпечити житлом усіх наших викладачів, розбудувати студмістечко», - поділився планами ректор.

Згадали й про викладачів, які не дожили до цього ювілею, вшанувавши хвилиною мовчання.

Після цього заступник волинського губернатора Олександр Курилюк мав зачитати привітання від президента України.

Щоправда, зал вибухнув оплесками після того, як ведуча заходу зазначила: «Заступник голови Волинської облдержадміністрації зачитає привітання від Віктора Ющ… Пробачте, Януковича».

Після цього конфузу Олександр Курилюк зазначив: «Все йде, все змінюється. Будемо потрохи звикати». В кінці привітання чиновник зробив чіткий наголос на прізвищі президента.

Крім того, Олександр Курилюк вручив викладачам університету подяки від прем’єр-міністра України, почесні грамоти та подяки від облдержадміністрації.

Університет приймав вітання й від віце-спікера, волинянина, народного депутата України Адама Мартинюка. Він зазначив, що університет досягнув за ці 70 років небувалих успіхів.

«Диплом Луцького інституту зразка 1972 року я не проміняю на жоден диплом будь-якого університету світу. Навіть не знаю що вам побажати, у вас все є. Але приїжджати до вас буду, хоч більше не треба нічого робити і нічого обіцяти.

Сьогодні сесійний день, і я мав бути на роботі. Коли я відпрошувався у свого начальника, то Володимир Литвин просив передати, що добре пам’ятає синці, які йому поставили на футбольному матчі з університетом. І сказав, щоб ви готувалися до матчу-відповіді», - пожартував віце-спікер.

Крім почесних грамот Верховної ради, іменних годинників, викладачам вручали й почесні грамоти Вищої атестаційної комісії. А грошові винагороди отримали й деякі студенти.

Після вченої ради урочистості продовжилися святковим концертом.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Maksym Показати IP 19 Травня 2010 19:50
охохо!!! Качмар вже з комуністами за панібрата!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus