USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Шиба каже, що банкірам має бути соромно

5 Серпня 2010 17:46
В переддень професійного свята 5 серпня мерія поздоровила будівельників пам’ятними грамотами та квітами.
Вітання отримували переважно представники не керівної ланки, а виробничої – майстри, штукатури, муляри, інженери.
У вітальній промові міський голова Богдан Шиба пообіцяв, що кошти з бюджету розвитку будуть йти переважно на будівництво, а не на «проїдання». Отримувати гроші до цього сектору міської казни влада очікує за рахунок продажу землі та майна з аукціонів.
Також Шиба дорікнув банківськім структурам, які не сприяють розвитку будівництва.
«Не буду судити нашу фінансову систему, те, як живуть банки, але їх повинно бути соромно за те, що їх в 2009 році держава врятувала від ліквідації. Натомість вони мали в 2010 ці гроші вже відпрацювати», - зазначив Шиба.
Самі будівельники в наступному році очікують оздоровлення галузі приблизно до 80% в порівнянні з кризовим 2008 року.
«В районі «Там Таму», інших спальних районів, ви бачите нерадісну картину. Багато каркасів недобудовані, в людей немає грошей, кредити не видають. Проте, якщо врахувати, що у пік кризи ми працювали на 30-40% в порівняні до 2008 року, то в 2011 сподіваємося підвищити цей показник до 80%», - прокоментував представник компанії ЕКС ЛТД Дмитро Підгайний.
Архітектор Андрош Бідзіля зазначає, що будувати у Луцьку ще потрібно багато. За його словами, за двадцять років, місто майже не розбудували. Він зазначає, що теперішній центр Луцька і взагалі виглядає «сільським».
«Я розумію, що це через те, що криза, немає грошей…Проте, якщо раніше Луцьк вважали одним з найгарніших, як наприклад і Івано-Франківськ, то тепер місто значно уступає. Це кажуть і мої друзі, які приїздять до Луцька», - коментує Бідзіля.
День будівельника у Україні відзначають у другу неділю серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
УКБ Показати IP 5 Серпня 2010 21:53
Якщо за 20 років місто не розбудували, то у Бідзілі старческий маразм.
Лучано Показати IP 5 Серпня 2010 22:01
Це шиба такий реверанс романюку зробили.
економіст Показати IP 6 Серпня 2010 00:01
Шиба черговий раз підтвердив що він повний дилетант в економіці та часами не розуміє про що говорить!!!
будівельник економісту Показати IP 6 Серпня 2010 11:41
дайте будь-ласка 7% кредит
Матрос Показати IP 6 Серпня 2010 14:40
Башкаленко пише, що на підвищення ціни на газ альтернативи не було, то для чого здали за безцінь росіянам Севастополь та пів Криму. Пишу тут, бо там не можна залишити коментар
Трутрунькевич Показати IP 6 Серпня 2010 15:13
Шиба загальмував розвиток міста щонайменше років на 10. Навіть те, що хоч трохи робиться, без смаку і елементарної логіки. Ви подивіться на ценр Луцька: на найголовнішому майдані міста, поруч з театром і храмом - розважальний центр для дітей! Шиба застелив рядюжкою брудні залишки фонтану і "відкупився" від міщан. Це онаково, якби на обкладинці марксівського "Капіталу" поставити квіточку кульбаби чи раком бабу з голими сіськами. Оце смаки!!!
Пшипшичкевич Показати IP 6 Серпня 2010 22:31
молодець Шиба! Тепер всі знають, що винні у всьому банкіри. А хто у нас банкір - Романюк. Ось хто справжній винуватець. Геть Романюка з міста!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus