USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шиба каже, що йому дорогі і Токарський, і «базарники»

2 Червня 2010 14:38
Коли йдеться про якісь внутрішні, локальні конфлікти між підприємцями, чи то малими, чи великими, то міська рада об’єктивно не може ставати на чиюсь сторону, приймати її – заявив Луцький міський голова Богдан Шиба.

Про це він сказав у своєму «баченні стосунків влади та бізнесу в умовах кризи, закидів про нібито його «нелюбов до бізнесу», а також конфліктів, які виникають між колишніми бізнес-партнерами». Текст цього бачення поширив 2 червня департамент інформаційної політики Луцької міської ради.

Коли йдеться про якісь внутрішні, локальні конфлікти між підприємцями, чи то малими, чи великими, то міська рада об’єктивно не може ставати на чиюсь сторону, приймати її. Міська рада за те, аби подібні конфлікти підприємці вирішували цивілізовано, у правовому полі, з вигодою для всіх сторін. Це стосується зокрема і затяжного конфлікту за торгові ряди на Завокзальному ринку – йдеться у тексті.

«Особисто для мене існує єдиний критерій у підході до підприємств та підприємців. Хто добросовісно сплачує податки, легально виплачує працівникам зарплату, то це – шанована людина. Якщо ж хтось намагається ухилятися від сплати податків, шукати всілякі схеми, то до таких треба застосовувати закон і спонукати їх до роботи в легальних умовах. Решту питань має регулювати ринок, а не якісь адміністративні втручання», – стверджує міський голова.

Богдан Шиба переконаний: не можна робити винною міську владу, коли підприємці, які раніше багато років працювали разом, розвивались і ділили прибутки поміж собою, раптом зайшли в конфлікт і хочуть, аби міська рада їм підігрувала.

«Не буде міська рада їм підігрувати! Міській раді однаково дорогі обидві сторони і вона прагне, щоб вони й надалі успішно займалися бізнесом і наповнювали міський бюджет, а не витрачали ресурси на взаємне поборювання, численні суди, якусь боротьбу поміж собою. Це не конкуренція, це йде на шкоду всім – і бізнесменам, і місту, і всій громаді», – робить висновок міський голова.

Нагадаємо, що у Луцьку довгий час триває конфлікт між власником торгового центру «Ювант» - приватною фірмою «Скорпіон-сервіс» та підприємцями з торгово-пішохідного ряду, що знаходиться між вулицями Кравчука та Карпенка-Карого. Влдасник торгового центру має намір побудувати на місці ряду другу чергу "Юванта", проти чого виступають підприємці, всіляко перешкоджаючи намірам «Скорпіон-сервіса».

При тому підприємці не раз апелювали до міської влади, аби та «розсудила» їх – адже основним «каменем спотикання» у конфлікті став договір оренди землі, на якій знаходиться торгово-пішохідний ряд.

Міська рада в судовому порядку намагалася розірвати договір оренди зі «Скорпіоном», проте програла у місцевому господарському суді. Львівський апеляційний господарський суд 6 травня 2010 року також залишив землю за «Скорпіоном»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Голос підприємця Показати IP 2 Червня 2010 15:14
Шиба сам сприяв цьому конфлікту, фактично він його й створив. Ще дуже тішився що зіткнув лбами Токарського та "базарників", таки чином вони будуть товкти один-одного, забираючи в Токарського сили на боротьбу. Подібна природа більшості інших конфліктів в місті. Прикладом може бути шибанутий детектив навколо реконструкції Театрального майдану - "Чернецький-Єремеєв-фірма "Нектар"- фірма "Магнит"-Свирида" - це справжне розводилово підприємців, яке влаштував Шиба. В результаті - бізнес-конфлікти, інвестиції не вкладені, Шиба в шоколаді.
ШИБОНЕНАВИСТНИК Показати IP 2 Червня 2010 15:45
Шибині дні на посаді мера вже можна полічити.Але кожен лучанин може стверджувати , що в історію міста Шиба ввійде як людина,яка ніколи не дотримала свого слова. Так як і в цій ситуації з базаром. За каденцію ні одного вирішеного конфлікту, одні обіцянки, та ворох нових судових тягонин. А міська рада суд ,,злила,, на користь Токарського. Підприємці місто за Вас. Долой олігархів та іх МЕРІВ. ШИБА ДО ЗУСТРІЧІ В ЦЕНТРІ ЗАЙНЯТОСТІ. ЧЕКАЄМО НА ВАС 31 ЖОВТНЯ.
ЛітРедактор Показати IP 2 Червня 2010 21:26
Перший таки, певно, йому ДОРОЖЧИЙ)))
я сі тащу Показати IP 3 Червня 2010 09:22
Просто Шибу заїло, що підприємці ніколи не можуть з ним знайти спільної мови, всіх задовбує його брехня, сьогодні каже одне, завтра - друге. І бізнес незадовго до виборів рішив Палича злити, того й почали в пресі по ньому проїжджатись. Шиба, як великий піартехнолог, викликав Пирожика і продиктував йому, що треба написати, той втяв і "розповсюдив". Ну і що? Чого добились, купи лайна в коментах? Два великих іміджмейкери, блін...
yav Показати IP 3 Червня 2010 11:47
Умови для бізнесу?? та їх в Луцьку з першого дня Шибиного господарювання ващє немає. Це підтвердить кожен ПП міста. І весь цей текст - повна брехня. Усіх бізнесменів Шиба просто дістав по саме немає куди.. от і перестали мовчати. Чорнуа, наприклад, правильно офіційно заявив про те, що умов для розвитку бізнесу не створюють, навпаки - вставляють палки в колеса. А шиба - та ні, найкраще місто для інвестицій!! І кому віриться більше? Де ті інвестиції? Де хоч один новий бізнес. хоч один новий о"єкт? Шиба думав комунальний бізнес робити буде - маршрутки. базари.. думав, халявний хліб... та сил маловато! Кожному - по його можливостях. Богдане Павловичу - в центр зайнятості!
12345 до yav Показати IP 3 Червня 2010 15:13
"Богдане Павловичу - в центр зайнятості!" Ви хочете,щоб він був керівником Центру зайнятості???!!! :)))))
yav до 12345 Показати IP 3 Червня 2010 17:09
хочу, щоб в турійському центрі зайнятості став на облік і чекав людину, яка захоче з ним працювати... особисто я таку непевну і брехливу людину навіть підлоги мити не взяла б
Фермер Показати IP 3 Червня 2010 16:16
На великий жаль, фактично все що викладено в цих коментах, є правдою! Нанесена велика шкода економіці міста. Завалені десятки бізнес-проектів тільки тому що Шиба ненавидить приватний бізнес і підприємців. Вони, мовляв, експлуатують працю інших людей, тому їм треба заважати, а розвивати комунально-колгоспну форму власності. Бо він вважає, що поняття "рентабельність" та "прибуток" не поширюються на державні підприємства. P.S. Напевно тому він й взяв на роботу керувати в тролейбусне депо "відомого інженера аграрія"! ;-)
сусід Показати IP 3 Червня 2010 19:39
Панове, будьте добріші один до одного, життя коротке! Якщо Шиба програє вибори, то буде йому дуже важко психологічно, (я розумію, що це не аргумент і не виправдання за всі його маразми і "цезаропапізм") але ж всі ми люди, тільки світ по-троху перевертається і ми перетворюємося всі в собак і сучок. Зрозумійте, кого б не вибрали, кардинальних змін не чекайте, у нас дуже хвора країна!!!
Гуцул до сусід Показати IP 3 Червня 2010 23:00
Ви мене вибачьте, але Ви ще не бачили хворих країн.
це вихід до сусід Показати IP 4 Червня 2010 11:09
важко психологічно? та куди йому на другий термін? казна - пуста, зі всіми в місті переср...ся, він Бога мусить молити, щоб якось "спригнути" з цього мерства... бо то єдиний вихід для нього... вже й без того заплювали люди, а ще через рік плювати в обличчя в прямому значенні слова будуть, як на вулиці побачать.. оце буде справді важко психологічно
Сусід сусіду Показати IP 3 Червня 2010 22:34
Шиба має для кожної соціальної групи свої аргументи, які вимагають як най швидше звільнити Луцьк від його послуг. Зокрема прогресуючий "обскурантизм", що перетворив Луцьк в райцентр луцького району.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus