USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Шиба наказав: лучан не чіпати, від «батарей» не відключати

1 Грудня 2009 17:00
Луцький муніципалітет немає намірів узимку позбавляти тепла лучан-боржників, які не розрахувалися за послуги теплопостачання.
 

Директор ДКП «Луцьктепло» Рустам Дячук розповів, що цьогоріч за теплові борги в обласному центрі не відключили від опалення жодного городянина. Керівник зауважив, що попередження та роз’яснювальна робота із боржниками таки ведеться. Мовляв, лише у листопаді «Луцьктепло» надіслало близько 1 тисячі претензій для стягнення через суд заборгованих коштів. Також реструктуризовано 5, 4 мільйона гривень боргів минулих років. Заодно, позовні заяви із населення сягнули суми у 4 мільйони гривень. Ефективною для «просвітництва» населення Рустам Дячук вважає і соціальну рекламу у місті, котра закликає лучан таки плати за спожите тепло.
 
Проте ці заходи видалися луцькому градоначальнику Богдану Шибі малоефективними. «Мало працюєте із боржниками», - сказав він. Метод відключення лучан від послуг теплопостачання луцький мер вважає набагато простішим: «не можна відключати, адже це – клієнти».
 
Луцький голова закликав директора «Луцьктепло» шукати інших шляхів вирішення теплових боргових «ям» із мешканцями обласного центру. Натомість, Рустам Дячук зазначив, що у 2009-му в судовому порядку із лучан було стягнуто близько три мільйони гривень. І нагадав про реструктуризацію боргів жителів Луцька за теплові послуги. На що міський голова Богдан Шиба зауважив:«капіталісти придумали тисячі шляхів…Тільки не йдіть простим шляхом».
 
У підсумку, голова міськради зауважив, що «Луцьктепло» мало раніше подумати, як вирішувати нагальну ситуацію і «не розраховувати на чудо».  
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
OrestN Показати IP 1 Грудня 2009 20:31
призвіща боржників треба публікувати на біг-бордах, це найефективніше.
Юка Показати IP 1 Грудня 2009 21:55
голословити і забороняти простіше всього, а хоча б один ефективний метод він може порадити
Українець Показати IP 1 Грудня 2009 22:21
Шиба думає,що ті хто не платить за тепло проголосують за нього.Краще хай менше крадуть в держави,особливо Дячук,Кропива ну і Шиба,куди ж без нього.
seal Показати IP 1 Грудня 2009 22:57
Платити треба вчасно! Заплати і спи спокійно. В теплі і комфорті! А заходи до боржників приймати таки треба. Тепло такий же товар, як і все інше. І за нього платити необхідно! В магазині ж вам хліб без грошей не продадуть. Так і тут повинно бути.
Таня Показати IP 3 Грудня 2009 19:42
Всеодно карати боржників якимось чином треба, а то один зі шкіри лізе щоб заплатити, а інші і бабла кури не клюють і у списку боржників у перших рядах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus