USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Шиба подарував художникам телевізор до Великодня

30 Березня 2010 15:47
Напередодні Великодня у Луцькій галереї мистецтв відкрилася ІХ всеукраїнська виставка декоративно-ужиткового мистецтва «Світ Божий, як Великдень».

Виставку організували Національна спілка художників України та Волинська організація Національної спілки художників України (НСХУ), - інформує департамент інформаційної політики Луцької міськради.

За словами голови правління обласної організації НСХУ Володимира Марчука, у виставці беруть участь більше 200 майстрів, які представили більше 250 своїх робіт. Частина із експонованих картин – на великодню тематику.

«Виставку «Світ Божий, як Великдень» започаткували у 2002 році з експозиції у Полтаві. В Луцьку виставка діятиме упродовж трьох тижнів», - розповів заступник голови спілки Микола Кіщук.

Тут представлені роботи художньо-ужиткового мистецтва із використанням різноманітних матеріалів: шкіри, батіку, дерева, кераміки, бісеру, латуні, цинку, міді, бавовни, шерсті, картону тощо.

Серед авторських робіт – панно, натюрморти, розписи, вишиті сорочки, сукні, гобелени, ткацькі вироби, вироби з кованого металу, віражного та гутного скла, соломи, фарфору. Цікавими експонатами є ікони, вирізьблені на дереві.

«Назва експозиції цілком відповідає святковому піднесеному настрою. Він з’являється, коли входиш у приміщення Галереї мистецтв», - зазначив заступник Луцького міського голови Анатолій Пархом’юк.

Аби художники могли переглядати роботи своїх колег на дисках, луцький міський голова Богдан Шиба подарував обласній організації спілки художників широкоформатний телевізор. На час дії виставки його встановили безпосередньо у залі Галереї мистецтв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus