USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Спортшкола втратила басейн, але отримала нові види спорту

24 Лютого 2010 14:56
Передача майна ліквідованої ДЮСШ новоствореній спортивній школі № 1 на сесії Луцькради перетворилася на запеклу дискусію.
Під час сесійного засідання депутат Юрій Довгун зауважив, що питання полягає у звільненні старих тренерів і керівника. Мовляв, їхнє місце зайняли «зелені» тренери. А їхні передники давали Луцьку кандидатів у майстри спорту. Юрій Довгун додав, що наразі басейн ДЮСШ не працює і діти не займаються плаванням. Обранець громади запропонував зняти це питання із розгляду і «не йти неправильним шляхом».
Начальник управління освіти Сергій Калуш сказав, що думка Юрія Довгуна є суто суб’єктивною. Він риторично запитав: чому на засідання депутатської комісії, де розглядалося це питання, не запросили його, як чиновника від освіти та нового керівника закладу?
Сергій Калуш зауважив, що вивчав це питання із представниками міської прокуратури і вважає, що звільнені зі школи люди позбулися посад згідно з чинним законодавством. Чиновник наголосив на тому, що раніше школа була вузькопрофільною і займалася лише плаванням. А тепер діти можуть займатися аж 4-а видами спорту.
У дискусію втрутився міський голова Богдан Шиба. Він розповів, що у тренерів були лише «здобутки минулих років».
«Я мав претензії до їх роботи і стану справ у колективі. Іншого виходу не бачу. Немає сенсу тримати людей навіть за старі заслуги. Діти мають вчитися, а не дивитися на веселих дядьків», - сказав Шиба.
Обранка громади Світлана Мамосюк зауважила, що це вже не перший прецедент, коли спорт у місті розвивається як бізнес, а фізична культура – занепадає. Обранці громади своїм першим голосуванням не підтримали такий проект рішення. За нього проголосувало лише 23 депутата.
Луцький міський голова Богдан Шиба зауважив, що в такому випадку, питання депутати «фіксують у невизначеному стані». Депутат Олександр Мишковець, як голова відповідної профільної комісії, зауважив, що депутатська комісія вирішила підтримати проект рішення. Шиба наголосив на тому, що потрібно довірити навчання дітей фахівцям.
Сергій Калуш нагадав, що місту потрібно витрати 60 тисяч гривень на заміну устаткування для басейну - із хлорної на іонну. Мовляв, якщо затвердять бюджет, у басейні приступлять до ремонту. Він підтвердив інформацію про те, що басейн зараз не працює. «У будь-який момент хлор міг витекти і становив би екологічну небезпеку для мікрорайону Вересневе», - сказав Калуш.
Депутат Корольчук поцікався: чи хлоруються інші басейни у Луцьку. Він відповів ствердно. Проте, за словами Калуша, у басейні на Вересневому устаткування надзвичайно ветхе і тому вимагає мало не негайної заміни. Він додав, що. згідно з приписом головного санітарного лікаря Луцька, із 1 вересня 2009 року робота цього басейну припинена.
У підсумку, обранці громади підтримали проект рішення. За проголосувало 25 депутатів, а Луцьк отримав ДЮСШ № 1 із чотирма видами спорту, приміром, секцію волейболу.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
citizen Показати IP 24 Лютого 2010 21:12
На більше ніж 200 тисяч населення ні одного нормального басейну - а, ще кажуть - "Луцьк - європейське місто"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus