USD 40.45 40.75
  • USD 40.45 40.75
  • EUR 40.65 40.90
  • PLN 10.20 10.35

Суд вказав прокурору на помилку у справі

10 Березня 2013 16:00
Господарський суд Волинської області повернув заяву прокурора з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері щодо стягнення 4 мільйонів гривень з «Луцькавтодору» без розгляду. Причина – прокурор звернувся до суду в інтересах держави в особі «Волинського облавтодору», а позов пред’явив в інтересах підприємства.
Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень.
Так, суддя господарського суду Волинської області Інна Якушева, розглянувши матеріали позивної заяви, встановила, що волинський прокурор з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері звернувся в інтересах держави в особі відкритого акціонерного товариства «ДАК «Автомобільні дороги України» Дочірнього підприємства «Волинський облавтодор» з позовом до приватного акціонерного товариства «Луцькавтодор» про стягнення 4 мільйонів 32 тисяч 41 гривні.
В ухвалі суду від 1 березня із посиланням на відповідне законодавство зазначено, що «інтереси держави» є оціночним поняттям і прокурор у кожному конкретному випадку самостійно визначає з посиланням на законодавство, в чому саме відбулося чи може відбутися порушення інтересів держави, обґрунтовує необхідність їх захисту та зазначає орган, уповноважений державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах.
Згідно з одним з Рішень Конституційного Суду України, прокурори та їх заступники подають до суду позови саме в інтересах держави, а не в інтересах підприємств.
А прокурор звернувся із позовом в інтересах держави в особі ВАТ «ДАК «Автодор України» Дочірнього підприємства «Волинський облавтодор», які є самостійними юридичними особами – господарюючими суб’єктами. Прокурор не надав доказів покладення на «Волинський облавтодор» здійснення функції держави.
Тож, оскільки в цьому випадку позов пред’явлено в інтересах підприємства, і не зазначено органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах, позовна заява згідно із законодавством підлягає поверненню без розгляду. Саме так і вчинив суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лох Показати IP 10 Березня 2013 23:39
Читай Парака А.А.
Я Показати IP 11 Березня 2013 09:45
МАЛАДЦА!
Кондом Показати IP 11 Березня 2013 14:37
Знову одягли!
автомобіліст Показати IP 11 Березня 2013 21:51
4 млн це наші "відремонтовані" дороги??? ...які є самостійними юридичними особами – господарюючими суб’єктами. ДОГОСПОДАРЮВАЛИСЬ, пся крев!
андрій Показати IP 12 Березня 2013 09:44
ви клоуни при чому тут парака? це ковельська прокуратура обласна з нагляду за додержанням законів у странспортній сфері. парака туди відношення не має.
velst Показати IP 12 Березня 2013 12:37
Що клоуни, то клоуни! ПАРАКА помилок не допускає!
андрій Показати IP 12 Березня 2013 14:00
ще один. парака такий собі прокурор

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus