USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

Поліція відкрила провадження через можливі погрози журналістам на суді у справі Павла Шеремета

24 Грудня 2019 23:24
До правоохоронців звернулися троє журналістів, які поскаржилися на погрози під час засідання апеляційного суду у справі Юлії Кузьменко, яку підозрюють у причетності до вбивства Павла Шеремета. Через звернення поліція відкрила кримінальну справу.

Слідчі кваліфікують подію, як погрозу або насильство щодо журналістів, повідомляє 24канал з посиланням на поліцію Києва.

Стаття, за якою кваліфікують справу, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 5 років.

Голова поліції Ігор Клименко наголосив, що будь-які погрози журналістам є неприпустимими. За його словами, поліція негайно реагуватиме на такі факти.

«Ми живемо в демократичній країні, де не може бути утисків свободи слова. Наше завдання – гарантування безпеки журналістів та доступ громадян до інформації. Тому всім фактам застосування сили та перешкоджання професійній діяльності представників ЗМІ приділяється посилена увага», – заявив Клименко.

Резюмуючи, він підкреслив, що хід розслідування цих злочинів перебуває на контролі керівників територіальних підрозділів.

Що відомо про можливі погрози журналістам на суді

Під час слухань активісти влаштували «теплий» прийом представникам партії скандального журналіста Анатолія ШаріяАнтоніні Бєлоглазовій і Володимиру Александровичу, які перебували там як журналісти.

Активісти спробували вивести Бєлоглазову з зали та навіть покликали поліцію. Проте, як помітно на відео, силу ніхто до неї не застосовував і вона далі продовжила стежити за слуханням справи Кузьменко.

Згодом відбувся ще один інцидент, щоправда вже за участю ще одного так званого «журналіста» Володимира Александровича. Активісти зловили його під будівлею суду та звинуватили у брехні.

Також представника Шарія намагалися облити сечею. Опісля між ними відбулося спілкування, і на кадрах, які ширяться мережею, видно, що Александровича все ж трохи облили.

Так само на погрози своїй журналістці поскаржилося видання «Страна». Активісти буцімто сказали Юлії Корзун, що на виході «вже розбираються», а її саму там дуже чекають.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Свідомий Показати IP 25 Грудня 2019 11:29
«теплий прийом», так званого «журналіста», «скандального Шарія», «трохи облили сечею». Шановний автор даної статті, ви вважеєте такі дії «активістів» є припустимі в любій цивілізованій країні? Судячи з вашої риторики, так. То бажаю і вам відчути на собі «теплий прийом" за вашу професійну діяльність.
Лучанка до Свідомий Показати IP 25 Грудня 2019 15:25
Головне: так звані "активісти" яку роль відіграють? Повна дискредитація правоохоронних органів України? За кого вони мають силові структури? Чи активісти в них на прикормі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus