USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Тролейбусникам пообіцяли мільйон. Але половину – тільки якщо поїдуть

28 Жовтня 2009 14:51
Луцькрада вирішила виділити Луцькому підприємству електротранспорту 1 мільйон гривень. Про це 28 жовтня йшлося під час засідання сесії Луцькради, - інформує репортер «Волинських новин».
500 тисяч гривень візьмуть з бюджету розвитку міста, як внески в статутні фонди. Також виділять ще 500 тисяч  за умови початку здійснення перевезень пасажирів за всіма маршрутами з 29 жовтня 2009 року.
Луцький міський голова Богдан Шиба очікує отримати додаткові кошти для луцького депо з аукціону продаж об’єктів нерухомості. Проте «фізично» навіть перші 500 тисяч з’являться на рахунках приблизно за 10 днів.
Також у рішенні йдеться про взяття на контроль надходження субвенцій за пільгове перевезення пасажирів з метою недопущення зволікань з проходженням цих коштів за призначенням.
А ось виконком Луцької міської ради має затвердити економічно обґрунтовані тарифи на проїзд у пасажирському транспорті луцького тролейбусного депо. Директору Луцького підприємства електротранспорту Костянтину Патракеєву доручили розробити та внести на розгляд міської ради проект програми безперебійного функціонування підприємства електротранспорту.
Заступник луцького міського голови Петро Гоцалюк розповів депутатам, що водії приватних маршруток «забирають» пасажирів у тролейбусів. А депутат Вадим Вітинський зауважив, що щодня приватники через простій на підприємстві заробляють 100 тисяч гривень.
Гоцалюк додав, що учора працівники майже погодилися вийти на маршрути, проте не до всіх «дійшло розуміння». Тролейбусники мали вийти на роботу за умови виплати місячної заробітної платні, а 15 % щоденної виручки мало йти на виплату зарплати. Він додав, що попереднику Костянтина Патракеєва були надані рекомендації щодо унормування штатного розвитку, проте вони не були втілені в життя.
Пропозицію Олександра Мартинюка про затвердження  графіку погашення заборгованості заробітної платні його колеги не підтримали.
Богдан Шиба не без обурення зазначив, що одна із проблем полягає у тому, що луцьке депо – це підприємство, а більшість працівників вважають, що це бюджетна установа.
Шиба додав така прикра ситуація склалася не лише на Луцькому підприємстві електротранспорту, а й на «Луцьксвітлі». Там заборгованість заробітної платні складає близько 3-4 місяців.
Перед депутатським корпусом Луцькради виступила і представниця тролейбусників. «Ми вийшли на забастовку, бо ми голодні. Адміністративний персонал «до потолка», а кондукторів і водіїв не вистачає», - зауважила вона.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 28 Жовтня 2009 15:19
А слабо депутатам добитись, щоб відділ кадрів ЛПЕ оприлюднив штатний розпис підприємства, а бухгалтерія надала публічно інформацію хто коли в якому обсязі отримав з/п, премії тощо. А також Скільки коштів і на які потреби затрачається цим підприємством???
Анонім Показати IP 28 Жовтня 2009 15:49
"Пропозицію Олександра Мартинюка про затвердження графіку погашення заборгованості заробітної платні його колеги не підтримали." А почему и нет??? о публичности же в нашей стране можно говорить только если речь идет о борделях
вого КРОК Показати IP 28 Жовтня 2009 22:25
..прикра ситуація склалася не лише на Луцькому підприємстві електротранспорту, а й на «Луцьксвітлі»...Це ряд можна сміливо продовжити пунктів на двадцять.В Луцьку є колосальна проблема управління,майном,коштами,ресурсами і т.д. Наприклад в Чернівцях роблять так:...Отримано додаткових надходжень від оренди приміщень, розміщення реклами, додаткових послуг в 2007 році на суму 727,8 тис. грн., 2008 році - 1214,7 тис. грн. За рахунок підвищення якості технічного обслуговування та ремонту об'єктів міського електротранспорту збільшено коефіцієнт використання рухомого складу: 2007рік (план-70%, факт-81,7%), 2008 рік-(план-70%, факт-75,1%). Від впровадження заходів з енергозбереження на 10 тягових підстанціях, зокрема влаштування вакуумних вимикачів, виводу недовантажених силових трансформаторів підприємством отримано економію 1400 тис.кВт/год електроенергії, в.ч. за 2007 рік -701 тис.кВт/год. Щось схоже в Луцьку робили? Загалом в мене складаєть враження - підприємства спрямовано ведуть до банкрутсва.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus