USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Церкву Івана Богослова у Луцькому замку відреставрують по-німецьки

13 Серпня 2013 17:17
Як відновити та зберегти стародавню кладку у крипті церкви Івана Богослова, що у Луцькому замку, запропонували представники ТОВ «МЦ Баухемі», інформує Волинська газета.
Директор заповідника «Старий Луцьк» Павло Рудецький розповів, що запросив іноземних фахівців для того, аби ознайомити місцевих реставраторів із новою технологією, адже чимало наших культурних пам’яток потребують втручання задля їхнього збереження.
Тож надати рекомендації та продемонструвати продукцію власної фірми приїхали директор Артем Приймаченко, регіональний представник Роман Колодруб, реставратор із Німеччини Уве Штраух.
Власне, основною перевагою їхньої продукції, а зокрема штукатурки, є її вологовідштовхуюча властивість. А як відомо, вода є великим руйнівником.
Пан Штраух окреслив всі особливості матеріалу, а згодом практично продемонстрував роботу з його використанням.
Волинських майстрів найбільше цікавило запитання: як поводитиме себе відреставрована будівля з часом, і чи, мовляв, не почне за рік-другий знову руйнуватися. Німецький фахівець запевнив: продукт на ринку – вже 17 років і за цей час жоден із об’єктів «не розсипався».
У повідомленні йдеться, що штукатурку використовували у реставраційних роботах Кремля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus