USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

У Луцькій міськраді працюватимуть за бюджетним регламентом

5 Серпня 2016 23:38
Депутати Луцької міської ради спільно з департаментом фінансів та бюджету обговорили внесення змін до бюджетного регламенту міста, - інформує «Волинська правда».

Про це стало відомо під час обговорення проекту рішення міської ради «Про затвердження бюджетного регламенту Луцької міської ради» у конференц-залі департаменту ЦНАП.

Зі слів директора департаменту фінансів та бюджету Лілії Єлової департамент здійснив моніторинг бюджетного регламенту. Документ уже оприлюднювали в пресі, але з того часу надійшло багато пропозицій щодо внесення змін, тому вирішили, перш ніж приймати рішення, винести його на круглий стіл.

«Бюджетний регламент готували на основі бюджетного кодексу, тут прописані вимоги, яким чином має формуватися бюджет міста, які документи мають бути подані, як вони мають бути надані депутатам. Є додаток до бюджетного регламенту, де визначено строки подачі документів, а також хто ці документи готує. Визначили перелік тих заходів, які мають бути здійснені для підготовки бюджету», - зазначила Лілія Єлова.

Тож, депутати розглянули документ по пунктах, виокремили із них найпроблемніші та по черзі вносили технічні правки. Окрім того, бюджетний регламент поповнили цілим окремим розділом про його публічність, зокрема, один із пунктів передбачає залучення громадськості до обговорення бюджету міста. Серед усього, до регламенту долучать інформацію про хід виконання бюджету протягом останніх трьох років у вигляді порівняльних таблиць. Це, зі слів депутатів, дасть їм змогу орієнтуватися у правильності формування головного кошторису міста і оцінювати його переваги та недоліки.

Обранці громади визначилися із правками до регламенту бюджету, далі депутати розглядатимуть його на комісіях. Після цього проект рішення розглянуть на сесії Луцької міської ради.

Планують, що бюджет міста на 2017 рік прийматимуть уже за регламентом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Микола Показати IP 6 Серпня 2016 06:11
Китайські бізнесмени не розуміють, чому не розстрілюють українських чиновників-корупціонерів
Валька до Микола Показати IP 6 Серпня 2016 10:00
а Козлюру за що?
Микола Зимовий Показати IP 6 Серпня 2016 08:47
Прикро, що у у міськраді посилаються на Бюджетний кодекс України і працюють всупереч законодавству. Єлова могла не читати ТОЙ Бюджетний кодекс, але ж у міськраді повинні бути фахівці, які МОГЛИ заглянути у ст.2 Бюджетного кодексу і розібратись із ОСНОВНИМИ ТЕРМІНАМИ, які ПОВИННІ вживатись у бюджетному законодавстві. А там такого виразу "БЮДЖЕТНИЙ регламент" немає, а є вираз "БЮДЖЕТНИЙ ПРОЦЕС", що розуміється як "регламентований бюджетним законодавством процес складання, розгляду, затвердження, виконання бюджетів, звітування про їх виконання, а також контролю за дотриманням бюджетного законодавства". Регламент є як Закон України роботи ВР - ЗУ "Про Регламент Верховної Ради України". Тобто, треба розуміти, що вираз "бюджетний регламент" і "бюджетний процес" трактують ЗОВСІМ різні бюджетні механізми і розуміння. Розуміння "Бюджетний процес" ширше, особливо у частині ВИКОНАННЯ бюджету.
стефко до Микола Зимовий Показати IP 6 Серпня 2016 10:14
А єлова, шановний, багато чого не читала, зате вміє рулити, то і висить на посаді.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus