USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

У Луцьку людей поважного віку навчали протистояти інформаційним атакам

11 Серпня 2016 23:28
Тренінг «Абетка медіаосвіти для людей поважного віку», присвячений темі, як боротися з маніпуляціями в медіа, відбувся у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва, - інформують організатори.

Під час тренінгу учасники навчалися яким чином: протистояти інформаційним атакам та регулювати інформаційні потоки; виділяти деякі психологічні аспекти пропаганди і соціальної реклами: переконання, навіювання, зараження, наслідування, що є наслідком маніпуляції масовою свідомістю; опановувати навички аналізу текстів з проблем інформаційного протиборства, складання текстів у жанрі соціального піару, здатністю до критики і самокритики, роботі в колективі; визначати як застосовувати навички критичного мислення при роботі з інформацією.

Серед присутніх, були також і переселенці зі східних областей та Криму. Всі учасники в минулому працювали в різних сферах, а нині активно цікавляться суспільно-політичним життям. Для людей цього віку вкрай важливо знати та вміти критично ставитись та правильно аналізувати той потік інформації, які в реаліях ми називаємо: лавиноподібне збільшення інформації, епоха «інформаційного вибуху», інформаційне суспільство.
«Наш тренінг показав, щоб отримати та знайти важливу інформацію, потрібно звертатись до достовірних і перевірених джерел. Сьогодні ми працюємо не з дефіцитом інформації, як раніше, а скоріше з її надлишком. З кожним роком зростає і значення Інтернету. Нерідко безцінним джерелом інформації може бути інша людина. Сучасна бібліотека шукає нові підходи для освітньої роботи з людьми літнього віку, для того, щоб вони володіли сучасними методами багатоаспектної інформаційної діяльності. Адже нині так важливо бути поінформованим та освіченим незалежно скільки тобі: 18 чи 60+», − розповіла керівник тренінгу бібліотекар Любов Фрадинська.

Довідка

Тренінг «Абетка медіаосвіти для людей поважного віку» організований в рамках проекту «Освіта протягом всього життя. Медійна грамотність для людей поважного віку». Проект реалізується за підтримки «Представництва німецької (неурядової) організації Німецьке об'єднання народних університетів» (DVV International). Модератори тренінгу: Любов Фрадинська, головний бібліотекар обласної бібліотеки для юнацтва та Катерина Мельник, представник ГО «Центру освіти «Університет третього віку».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus