USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку показали найдорожчий український фільм. ВІДЕО

27 Березня 2014 22:01
Найдорожчий у історії українського кінематографу фільм презентували сьогодні у Луцьку.

Прем'єра кінострічки відбулась у кінокомплексі спортивно-розважального комплексу «Адреналін Сіті».
Дитячий повнометражний мюзикл «Трубач» - «дітище» режисера Анатолія Матешка, якого у кулуарах називають «батьком телевізійного серіалу» за створення знаменитої багатосерійної картини «День народження Буржуя».

Варто зазначити, що бюджет фільму сягає позначки понад 16 мільйонів гривень. Фінансування картини відбулось виключно з державного бюджету.

До слова, в акторському складі «Трубача» самі зірки: Олексій Горбунов, Володимир Горянський, Ірма Вітовська, Нонна Грішаєва, Леонід Шевченко, танцівники балету Freedom. Музику для фільму написав композитор та учасник гурту Gogol Bordello Сергій Рябцев. Над костюмами працює відома модельєрка Христина Бобкова.

Згідно з сюжетом, юний, але дуже талановитий трубач дитячого естрадно-духового оркестру Микола Соколов не лише «шпарить» на трубі, а й створює власну музику.
Його кумир - відомий на весь світ музикант Юджин Гайсин, який, гастролюючи у Києві, почув гру «юного обдарування» в підземному переході.

Перед Днем міста міська адміністрація оголошує серед дитячих оркестрів конкурс на «Приз мера». Тому, хто переможе, обіцяють право грати на святковому прийомі в мерії. Оркестр «Березіль», у якому грає хлопчик, має усі шанси на тріумф, утім несподівано керівник ансамблю ламає ногу. Його заміняють голомозим «фріком», колишнім воякою у френчі паном Гамкалом.
Його внук грає у оркестрі-конкуренті «Березілі», тож дбайливий, до безумства люблячий власного внука дідусь, робить усе для того, аби створити перешкоди до перемоги та вигнати талановитого трубача з оркестру. Саме тому він краде листок із нотами до композиції «Волоцюга», яку Миколка написав для своєї симпатії – Лізи.
Конкуренти викрадають пісню, але в ситуацію втручається Юджин Гайсин, який і допомагає Миколі і оркестру виграти конкурс. Тож, згідно з задумкою автора картини, любов, дружба і взаємодопомога допомагають подолати перешкоди і перемогти.

Загалом «Трубач» - щире, добре та наївне кіно, яке прийдеться до смаку як дітям, так і дорослим. Воно вчить не спинятися на шляху до власної мрії, не зважаючи на різні перешкоди, не втрачати віру в добро та справедливість. Як і у кожній стрічці є герої та антигерої, утім, «поганого персонажа» Гамкала не можна назвати абсолютно негативним, адже усі злодіяння він робить виключно через сліпу любов до власного внука.

«Пиши музику, трубач, у тебе свій шлях. Але у останньому акорді не йди вниз, залишайся нагорі», - радить юному музиканту його кумир та друг Юджин Гайсин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus