USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У ВІЛ-позитивних матерів народжуються здорові діти

1 Грудня 2013 13:11
У Волинській області щорічно збільшується кількість дітей, народжених від ВІЛ-інфікованих матерів. За період епідемії (з 1996 року) на Волині народилось 454 дитини у жінок з позитивним ВІЛ-статусом, діагноз «вірус імунодефіциту людини» встановлено 41 дитині.

Як розповіли Волинським Новинам у Волинському обласному центрі по профілактиці та боротьби зі СНІДом, майбутні мами під час вагітності проходять дворазове обстеження на ВІЛ-інфекцію методом імуноферментного аналізу крові.

«Якщо у вагітної виявляється ВІЛ-інфекція, їй призначається профілактика антиретровірусними препаратами з 24 тижнів вагітності - каже головний лікар центру Олена Макаренко. - При кількості СД4 нижче 350 клітин антиретровіусна терапія призначається терміново і приймається пожиттєво».

«Якщо вагітна дотримувалась режиму прийому препаратів та всіх рекомендацій лікаря-інфекціоніста й акушер-гінеколога, дитина народжуються здорова, - додає лікар. - Малюки знаходяться на штучному вигодовуванні, тому що грудне молоко є фактором передачі вірусу. Діти забезпечені молочними сумішами за рахунок місцевого бюджету. До 1 року 6 місяців вони знаходяться під диспансерним спостереженням».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
304 Показати IP 12 Лютого 2014 11:00
"Якщо вагітна дотримувалась режиму прийому препаратів та всіх рекомендацій" -она умрет за десять лет, если изменит образ жизни -доживет до старости

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus