USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

У Ковелі борються з підтопленням. ВІДЕО

21 Березня 2011 11:46
Ковель до сьогодні не має комплексної програми водовідведення: підтопленню окремих вулиць, мікрорайонів та дачних масивів тут протидіють локально.
Клопотів комунальникам та спеціалістам водного господарства у такій роботі додають ще й самі мешканці міста, через яких часто меліоративні канали нагадують сміттєзвалища, - інформує телецентр «Ковель».
Уже розпочато очищення каналів, що знаходяться на садівничому масиві «Калина» та в районі осушувальної системи «Бобрівка».
«Ціль цієї роботи – щоб зняти підтоплення в період повені і паводків частини другого Ковеля і садівничого масиву «Калина», – каже начальник Ковельського міжрайонного управління водного господарства Микола Авдіюк. – Працюють наші тут професійно. Ми виконали всю документацію. Ми проводимо роботи. В кінці кінців ми будемо відповідати за цю роботу».
Аби прискорити темпи робіт, невдовзі тут обіцяють збільшити кількість одиниць техніки.
Роботу з очищення системи меліоративних каналів К3 фінансують з обласного бюджету.
«Обласною владою, зокрема головою облдержадміністрації прийнято рішення такі невеликі об’єкти робити за рахунок обласного бюджету, - повідомив заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк. – У нас є кошти в Фонді охорони навколишнього природного середовища. Роботи проводять фахівці, спеціалісти. Це обласне управління водних ресурсів. Проект є, робота робиться. Я думаю, в найближчий час вона буде завершена».
Стимулювати ж екологічну культуру ковельчан повинні контролюючі служби. За забруднення земельних ресурсів законодавство передбачає адміністративну відповідальність.
Систематизувати вже проведену роботу з водовідведення, визначити пріоритети та обсяги коштів на перспективу має комплексна програма водовідведення для всього міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus