USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ковелю обіцяють нову школу

7 Червня 2011 16:24
Голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук дав доручення займатися проектуванням нової ЗОШ №2 у місті Ковелі на Волині.
Про це повідомив сам губернатор під час виступу на святі останнього дзвоника у Ковельській міській гімназії, - пише Волинь-нова за 7 червня.
Своє рішення Клімчук пояснив так: «Бо надто стара ця школа, і діти заслуговують на ліпше приміщення».
Зараз Ковельська загальноосвітня школа №2 знаходиться у довоєнній будівлі, зведеній ще за Польщі. Після визволення міста тільки стіни і стеля залишились від приміщення, де в часи окупації був німецький військовий шпиталь.
Близько 6 років тому Волинська філія «НДІпроектреконструкція» надала технічний висновок щодо стану цієї споруди, а невдовзі Ковельська міськрада затвердила містобудівне обґрунтування щодо спорудження поруч нової школи більш як на 500 місць. Причому пропонується її будувати без відриву від навчального процесу.
За словами директора школи, депутата Ковельської міської ради від ВО «Свобода» Ігоря Ткачука, стара будівля має ряд проблем, але вони не дають підстави для того, щоб школу можна було визнати аварійною і закрити.
У січні 2008 року ініціативна група у складі міських депутатів Сергія Товкача (Народний блок Литвина), Ярослава Шевчука та В'ячеслава Шави (обидва – Українська народна партія), а також членів міської організації ВО «Свобода» на підставі висновків експертів підготувала проект рішення міської ради «Про будівництво нового приміщення Ковельської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 на вулиці Б. Хмельницького».
Цей об'єкт мав бути визнаний пріоритетним у соціально-економічному розвитку міста на 2008-2010 роки.
«Це рішення відкривало процес спорудження нової будівлі школи, – каже депутат Ковельської міськради останніх трьох скликань В'ячеслав Шава. – Але тодішні міські керівники, як і нинішні, були й залишаються далекими від невідкладної проблеми. І це в той час, коли на облаштування «білого будинку» витрачалося коштів майже стільки ж, скільки йшло на утримання трьох десятків міських закладів та установ освіти.
Депутатські ініціативи, хоч і були підтримані міськрадою, але так і залишилися не реалізованими, десь загубившись у чиновницьких кабінетах.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus