USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцькій мерії побачили проблему дачних масивів

19 Лютого 2011 17:34
До травня нинішнього року Луцька міська рада планує вирішити проблему погодження меж міста з сільрадами тих населених пунктів, з якими межує обласний центр Волині.

Про це під час розширеної загальноміської наради у п’ятницю, 18 лютого, розповів луцький міський голова Микола Романюк.

Протягом грудня-січня з усіма десятьма сільськими радами, для яких обласний центр є сусідом, луцька мерія провела перемовини стосовно погодження плану забудови міста, зокрема йшлося про погодження меж Луцька.

«Практично з усіма сільськими радами знайдено компроміс. Курує цей проект мій радник Антон Кривицький. Звісно, рішення прийматимуться на сесіях сільрад. Але на квітень, у крайньому разі у травні межі будуть погоджені з підписами і печатками. Це дуже важливо», – запевнив мер.

Водночас не всі сільські голови з розумінням поставились до прохання луцької мерії чітко визначити межі населених пунктів. За словами Романюка, деякі з них ставили свої умови – зробити у селі дорогу,освітлення тощо.

Натомість з Жидичинською сільрадою мерія домовилась без труднощів. Романюк каже, що спільно працюватимуть «на перспективу».

«Там більше 300 гектарів землі. На взаємовигідних умовах йтиме виділення цієї землі для розбудови там спального мікрорайону для міста Луцька. З таким сільським головою, з такими жителями прийдеться нам, міській громаді, поступитися. Бо ж на їхній території розташоване сміттєзвалище. Це у Брищі», – повідомив міський голова.

«Я думаю, може, не всі знають, але у нас багато таких випадків... Наприклад, за «Глобусом» є заправка і зразу йдуть будинки. Так от це село Прилуцьке. Це не місто Луцьк», – сказав високопосадовець.

Крім цього, нині в мерії міркують над планом забудови індивідуальними житловими будинками дачних масивів.

«Є в нас серйозна проблема. Вже сьогодні дачні масиви ті, які є на Львівській, на Володимирській, на Дубнівській… Ці земельні ділянки оформляються в приватну власність. І вже будують будинки в нас на дачних масивах. А там серйозна проблема – дорога від сили, може, три метри шириною, комунікацій немає. Та й уступити ніхто ж не уступить зі своєї земельної ділянки. Але будемо працювати в цьому напрямку, щоб розробляти плани забудови», – пояснив мер.

Також Романюк розповів, що у мерії зараз займаються проведенням інвентаризації землі.

«Якщо сказати чесно, то що з землею в Луцьку на сьогоднішній день ніхто не знає. Тобто де вільні земельні ділянки неясно. Немає карти, яку б взяв і глянув. А вони є», – висловився Романюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Невірюбрехунам Показати IP 19 Лютого 2011 22:03
Тоді виникає питання. Для чого стільки чиновників отримує зарплати, беруть взятки?
ЧУЙна Показати IP 19 Лютого 2011 22:59
А хто Кривицькому у свій час заважав ефективно КЕРУвати, а не нині КУРУвати???? КОЛИ БУДЕ МІСТ, шановні КЕРОвніки????????????????????????
Людмила Показати IP 20 Лютого 2011 07:45
Якщо Кривицький в 50 років не розробив план забудови міста, не закріпив його межі, не закріпив межі прибудинкових територій багатоквартирних будинків (якщо б все робив по Закону, то розкрасти комунальну власність і стати міліардером не зміг би) - то невже пенсіонером з притаманними старикам хворобами ( маразм, склероз чи щось подібне) зможе виправити помилки своїх минулих літ і повернути місту все, що вкрав. Про те, що в Кривицького склероз, стверджує проведений нещодавно конкурс проектів Моста Кривицького. Років десять назад Кривицький нам розповідав про те, що уукладено договір з проектною організацією, оплачено гроші з бюджету за розробку проекту моста, здається 300 тис.грн. Де той проект, навіщо новий, хто поверне витрачені на той проект кошти??? Однозначно в Кривицького склероз. Правда він в нього був уже тоді, коли підземний перехід будував біля ЦУМу. Коли розкопували, Кривицький казав, що будує підземку, а коли закопали - виявилось, прокладали кабелі для Аверса за бюджетні кошти (тоді власниками Аверса були Кирильчук Л.О., Іщук О.Р.) І про Супер-пупер фонтан на Театральному Кривицький вже забув. Слероз в прогресуючі формі.
відповідь меру Показати IP 20 Лютого 2011 09:24
місто вже сміється з романюка та його радника кривицького,то шиба заплатив 3 млн за проект міста тепер починає кривицький розширювати межі щоб вкрасти землю на це він мастак,романюку так тримати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus