USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У луцькому дитсадку планують облаштувати притулок для бездомних

17 Вересня 2010 18:02
Минулого року обласний благодійний фонд «Переображення» виграв конкурс соціальних проектів, який проводився у Луцьку – так створили Центр обліку бездомних громадян.

Про це 17 вересня «ВІПу» розповів директор центру Віктор Гаврилюк.

Наразі Центр обліку бездомних орендує приміщення у районі ДПЗ. За рік в установу по допомогу звернулося 64 людини. Більшість із них змінили своє життя на краще. Центр був створений для того, аби обліковувати та надавати правову підтримку бездомним, – розповів Гаврилюк. Наразі працює там лише один директор.

За його словами, найчастіше бездомні люди не мають жодних документів.

«Готуємо документи, здаємо у паспортний стіл. Зараз є проблема – відсутність бланків паспортів», – сказав директор.

Також центр реєструє місцезнаходження особи, без права проживання. Така реєстрація і паспорт дає людині можливість працевлаштуватися, голосувати, отримати медичну допомогу.

У планах – створити реінтеграційний центр, аби знову «влити» безхатченків у суспільство. Передбачений комплекс послуг: надання медичної допомоги, психологічної підтримки, юридичної консультації, – розповів Віктор Гаврилюк.

За його словами, підшукали вже й відповідне приміщення – колишній дитсадок на ДПЗ. Там розташована станція швидкої допомоги, є філіал поліклініки №3, філіал департаменту соціальної політики.

У квітні направили листа до міської ради із відповідним побажанням створити центр в будівлі. Поки що результатів це не дало, – зазначив директор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus