USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У луцькому храмі – служба з нагоди Дня Святої Трійці. ФОТО

23 Червня 2013 11:21
Божественна Літургія з нагоди Дня Святої Трійці відбулася у Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька.
Пряму трансляцію служби здійснили на телеканалі «Нова Волинь» 23 червня.
За словами протоієрея Валентина Марчука, який звершив богослужіння, сьогодні весь православний світ прославляє день Святої Трійці на 50-ий день після Світлого Божого Воскресіння.
«Сьогодні ми з вами, переступивши поріг цього Божого храму, знову і знову прославляємо Бога в Трійці славимого... Ми згадуємо історичну подію зішестя Святого Духа на апостолів, ми згадуємо ту подію, котрі святі отці єдиним серцем і єдиними вустами в історії називають днем народження церкви. Сьогодні особливий день, в який по-особливому ми згадуємо ось-ці події», - зауважив священнослужитель.
Розпочалася служба з проскомидії, яка звершується у вівтарі. Під час неї звершили богослужіння, яке називають «час» - третій і шостий. Для проскомидіїї використовується 5 просфор на спомин про чудесне нагодування Христом 5 хлібами 5 тисяч чоловік. «Обставина, яка дала привід Христу навчати людей про духовне насичення і про нетлінну духовну їжу, яку дає таїнство святого причастя», - зауважив коментатор.
Після цього розпочалася, власне, божественна літургія. Під час неї протоієрей Валентин Марчук зауважив, що владика Ніфонт, який наразі знаходиться у лікарні, також просив вітати вірян з Днем Святої Трійці. Опісля цих слів усі присутні у храмі помолилися за церкву та здоров’я митрополита Ніфонта.
Опісля цього почалася третя частина богослужіння - літургія вірних, на якій можуть бути присутні лише хрещені, які мають право причаститися від однієї чаші.
А насамкінець для усіх присутніх у храмі прозвучать слова привітань від владики Ніфонта, які він передав, перебуваючи у лікарні.


















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Саша Показати IP 23 Червня 2013 16:45
Тільки у Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька відбулась служба з нагоди Дня Святої Трійці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus