USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцькому парку рубають дерева

15 Березня 2011 09:35
У луцькому Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки завершуються роботи із вирубки дерев.

Ще у 2008 році спеціальна комісія визначила 1127 дерев, які підпадають під видалення, - нагадали у Луцькій міській раді.

Це - сухостійні, вітровальні, буреломні, ті, що всихають чи пошкоджені шкідниками і хворобами, аварійні, а також дерева із нахилом та кривизною стовбурів, самосійні і порослеві.

Тоді комісія взяла до уваги й те, що при видаленні дерев великого діаметру і висотою понад 30 метрів можуть бути пошкоджені також й сусідні дерева, не призначені до рубки. Тож і вони підпали під видалення.

Територію парку розбили на 11 секторів і розпочали поетапну вирубку. У 2011 році зрізають дерева на території біля літньої естради «Ротонди» та орнітологічного заказника «Пташиний гай».

У цьому заказнику, окрім цього, є велике скупчення аварійних, ушкоджених омелою тополь, які не підлягають лікуванню. Аби розпочати вирубку цих дерев, було розчищено територію від чагарників та самосіву.

Як запевняють у Луцькраді, надалі буде створена спеціальна комісія, яка дасть оцінку виконаним роботам та прийме рішення, які породи дерев потрібно посадити. Цієї весни на території орнітологічного заказника «Пташиний гай» висадять нові зелені насадження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus