USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцькому СІЗО судові засідання - в режимі відеоконференції. ФОТО

20 Серпня 2013 12:19
Уперше відбулося судове засідання в режимі відеоконференцзв’язку, 19 серпня, в якому дистанційно взяв участь засуджений. Правопорушник перебував у Луцькому слідчому ізоляторі, тобто він не виїжджав до залу судових слухань, повідомили у прес-службі Державної пенітенціарної служби України в області.
Таким чином, реалізується стаття 336 Кримінального процесуального кодексу України, що передбачає здійснення процесуальних дій у режимі відеоконференції під час судового засідання. Завдяки цій статті особа, яка бере участь у судовому провадженні, не обов’язково повинна бути присутньою на засіданні, проте, перебувати у приміщенні обладнаному системою відеоконференцзв’язку.
Можливість здійснення таких засідань сприяє заощадженню бюджетних коштів та скороченню терміну розгляду судових справ.
Суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження. У разі якщо сторона кримінального провадження чи потерпілий заперечує проти здійснення дистанційного судового провадження, суд може ухвалити рішення про його здійснення лише вмотивованою ухвалою, обґрунтувавши в ній прийняте рішення.
Суд не має права прийняти рішення про здійснення дистанційного судового провадження, в якому поза межами приміщення суду перебуває обвинувачений, якщо він заперечує цьому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus