USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Прокуратура розслідує загадкову смерть чоловіка у луцькому СІЗО

3 Грудня 2017 11:51
Прокуратура почала перевірку смерті ув’язненого у луцькому СІЗО за статтями про умисне вбивсто, недбале ставлення медиків і підробку медичних документів.

Нагадаємо, у Луцьку за нез’ясованих обставин помер 25-річний чоловік, який пробув в ізоляторі всього чотири доби. За документами і висновками медиків, смерть хлопця природна, однак родичі переконують, що насправді було навмисне вбивство, йдеться в сюжеті ТСН.

Мама загиблого Марія Листовнич ніяк не може повірити, що її молодшого сина вже немає на цьому світі. Жінка твердить, що Дмитро справді порушив закон – п’яним поцупив у крамниці пляшку віскі за 665 гривень. Ці гроші матір повернула, але дирекція супермаркету все одно написала заяву до поліції, щоби провчити хлопця. «Він каже: мамо, не переживай я відбуду, більше такого не буду робити, наберуся розуму – прости мені! Це, каже, не тюрма, страшного там нічого нема, вони там будуть працювати і телевізор дивитися», - розповіла вона слова сина про СІЗО.

Через лічені дні прийшло повідомлення, що хлопця не стало. «Приїхали в морг і мене не підпустили подивитися, який він є. Руки в нього були побиті», - твердить племінник загиблого Сергій Кузнецов. «Руки тут побиті, ноги підняли – теж побиті, лице побите. Дірка біля скроні – гладжу його, а там живі рани», - каже Марія Листовнич. У сім’ї переконані, що Дмитра забили до смерті, але офіційно причина смерті інакша. «Гострий гепатит. Якщо простіше – цирроз печінки», - каже прес-секретар Західного міжрегіонального управління виконання кримінальних покарань та пробацій Міністерства юстиції України Давид Ляхович.

В управлінні виконання покарань запевняють, що хлопець перебував на обліку з діагнозом «алкогольна залежність», його помістили в одиночну камеру через неадекватну поведінку. Начебто Дмитро міг скоротити собі віку там. «Дана камера була обладнана так, щоб особа не нанесла собі тілесних ушкоджень, але, можливо, двері камери дали таку можливість», - припускає Ляхович.

Як інформує ТСН, прокуратура почала перевірку смерті ув’язненого за статтями про умисне вбивсто, недбале ставлення медиків і підробку медичних документів. У справі вже призначено нову судово-медичну експертизу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
во Показати IP 3 Грудня 2017 12:33
прямо в неділю і прис тупили а в церкву
ааа Показати IP 7 Грудня 2017 14:22
мав бути президентом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus