USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку - презентація янголів, які виконують бажання. ФОТО

4 Січня 2013 11:40
Катерина Новак представила на огляд лучанам в арт-галереї «Луцьк» свою нову колекцію скульптурних композицій на новорічно-різдвяну тематику Novak JOY.

Про це інформують «Відомості».

Фігурки, мовляв, покликані стати людям оберегами, що наповнюють позитивом і дитячою безпосередністю, вміють приносити щастя, вертати в дитинство, а головне — допомагають висловити те, що не вдається сказати словами. Всі вироби майстрині виготовлені з авторської керамічної маси, рецепт якої вона тримає в таємниці.

«Тут ви бачите скульптурки ангелочків — це милі обереги, що втілюють різні радощі життя, тому називаються «джойчики» — від англійського «joy», тобто «радість». Радість від материнства, вагітності, від закоханості чи дружби. Або ж просто коли хочеться щось сказати, а слів не вистачає, то можна думку передати через ось такий подарунок із натяком. Наприклад, запросити на побачення або запропонувати оселитися разом, вибачитися чи якісь інші моменти. Таким чином я намагаюся полегшити людям цю місію, а ще хочу подарувати їм посмішки. Кожна робота виконується в єдиному екземплярі, бо виготовляється на тій емоції, яка є в той момент, коли її створюю. Крім того, це ручне ліплення, без форм, без заливок. Але настільки емоційні сама техніка та задум, що ніколи дві однакових фігурки не вийде», - пояснює майстриня.
Цим видом мистецтва Катерина захоплюється чотири роки. До того викладала мистецькі студії та більше цікавилася флористикою.
«З часом захотілося чогось свого, унікального, щоб виразитись як автор. Працюючи в дитячій студії з такими матеріалами, як солоне тісто, пластилін, глина, я почала шукати ту пластичну масу, яка б підійшла мені. Тому що ті, які пробувала раніше, мене не влаштовували або за своїм хімічним складом, або за крихкістю. Методом спроб і помилок намагалася дійти до чогось свого, авторського», - розповідає про пошук творчої манери мисткиня.
Дуже часто таких янголів Катерина виготовляє під конкретні замовлення. Та перед цим уважно вислуховує всі побажання замовника: на яку подію готують презент, із якими намірами, який характер має людина, чим захоплюється.
«Тому для кожного можна підібрати особисто його оберіг. Цим фігурки й сильні. Кожен «джойчик» заряджений і моєю енергетикою, і тієї людини, для якої його виготовляю. Це вже перевірено. Багато клієнтів замовляли в мене ангелочків на здійснення різних бажань. Я навіть сама дивувалася, коли люди телефонували та дякували, мовляв, усе, що на вушко янголові нашіптували, збулося. Думаю, це просто матеріальне втілення того, що у вас у голові. Ви маєте це комусь розказати, й воно здійснюється, оскільки головне — бажати, вірити», - розповіла дівчина.
«У мене дуже багато материнської тематики, тому що я сама вже мама і збираюся стати нею вдруге. Мені захотілося передати емоції, пов’язані з цими станами: коли ти вагітна, коли вже з маленькою дитинкою, коли малеча постійно бігає під ногами та сміється. І я почала робити вагітних ангелів, щоб вони були оберегами для жінок, які чекають на немовля. Адже це та пора, коли треба вірити в найкраще, коли треба, щоб хтось оберігав. І у мене багато хто замовляв такі фігурки, щоб у майбутньому все було добре. Або у когось щось там трохи не виходить, то щоб виходило. І я доліпилася до того, що сама завагітніла» — посміхається молода майстриня, кругленький животик якої вже помітно.
Творчість Катерини Новак частково знайома лучанам, адже вона неодноразово брала участь у різних виставках, ярмарках. А ще роботи жінки прикрашають приватні колекції в Польщі, Німеччині, Нідерландах.
Прототипами ангелів, каже майстриня, є її друзі, рідні.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Che Показати IP 4 Січня 2013 14:36
Катю, бажаю Вам успіху. Особисто я Вас вважаю нашою Волинською Гапчинською.
Бармалєй Показати IP 4 Січня 2013 23:39
Мені подобається.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus