USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку – найчистіше повітря в Україні

10 Червня 2010 17:41
Держкомстат оприлюднив результати дослідження кількості викидів шкідливих речовин в атмосферу у 2009 році – Луцьк разом з Рівне та Чернівці визнано містами, де найчистіше повітря в Україні.

Про це пише «Сегодня.ua».

У своєрідному рейтингу містом із найбруднішим повітрям за результатами став Кривий Ріг. За ним йдуть Маріуполь, Київ та Бурштин Івано-Франківської області. Ці міста лідирують у рейтингу найбрудніших міст не перший рік.

Майже всі міста з першої десятки - у Донецькій, Дніпропетровській та Луганської областях.

«Тут все логічно, більш за все забруднюють повітря підприємства хімпрому та металургії. На сході багато шахт і металургії, у Кривому Розі одна тільки «Криворіжсталь» чого варта. У Бурштині - найбільша на Прикарпатті ТЕС і хімкомбінат є. А от у Києві 85% викидів - через автомобілі, яких усе більше і більше», - пояснює столичний еколог Володимир Борейко.

Усього в 2009-му у атмосферу України потрапило близько 6,5 мільйона тонн шкідливих речовин. Найактивніше псують повітря промислові підприємства. Вони викидають 61 відсоток усіх шкідливих речовин.

«У 2009 році більш за все забруднюють атмосферу підприємства переробної і видобувної промисловості, а також виробники електроенергії, газу і води», - повідомляють у Держкомстаті.

2,5 мільйони тонн викидів – результат роботи транспорту.

Загалом, у 2009 році у більшості українських міст шкідливих викидів стало менше порівняно з 2008-м. Екологи пояснюють це наслідками кризи.

«Через фінансові проблеми скоротилося виробництво. Ціни на газ у 2008 і 2009-му підвищувалися, зупинялися доменні печі. Але можна припускати, що коли криза закінчиться, наші промислові потужності будуть зростати. І кількість викидів, відповідно, теж», - припускає Борейко.

Найчистішими містами, як уточнили в Мінприроді, є західноукраїнські обласні центри Луцьк, Чернівці та Рівне.

«У них тільки легка промисловість, металургії й енергетики немає. Ну і хороша екосистема», - пояснили в міністерстві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 10 Червня 2010 18:01
Ги, а чо прес-служба Шиби мовчить? Це ж заслуга мудрого керівництва команди Богдана Павловича!!!!
Lawbreaker Показати IP 10 Червня 2010 21:29
Все починається з маленької зеленої гілочки,яку Ви не дали зламали у своєму дворі,а вона підросла за літо і стала ще більшим деревцем.Любіть живу природу і вона віддячить Вам здоров'ям дітей.Хіба може бути щось цінніше ніж здоров'я і чисте довкілля? Завжди вважав наше місто найкращим.Це не заслуга влади,а наша велика відповідальність і турбота про майбутнє для нащадків.
BRUS Показати IP 11 Червня 2010 09:15
Приємно читати, що рідне місто має найчистіше повітря. Одне радує - шоч в чомусь перші.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus