USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку борються із борщівником

18 Травня 2010 09:14
В місті стартував сезон боротьби із отруйним будяком - борщівником Сосновського на вулицях та у парках обласного центру Волині.

Про це йшлося під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Рослину потрібно скошувати, щоб не дати борщівнику вирости. А коріння просто потрібно вирвати. Також досить важливим, за словами заступника Луцького міського голови Бориса Сороки, є недопущення викиду насіння із дорослої рослини, котра при недогляді зелених зон може досягати людського зросту.

За словами начальника відділу з благоустрою міста департаменту ЖКГ Луцької міської ради Ольги Люфт працівники ЖКП уже озброїлися лопатами і почали викорчовувати небезпечну рослину на підпорядкованих територіях.

Сорока висловив нарікання на те, що луцькі установи не ведуть боротьбу із борщівниками на своїй території, коли той ще маленький. Чекають, коли до них приїдуть представники відділу екології чи «Зеленого господарства» і усунуть цю проблему.

«Це завдання для усіх – викосити цю рослину на власній території і не зволікати», - додав заступник луцького керманича Борис Сорока.

Він зауважив, що дорослі рослини потрібно знищувати у спеціальному одязі, аби запобігти опікам. Проте боротьба із великими борщівниками теж досить проста – тут діє принцип «лопатою під корінь». Зрубану таким чином рослину можна «депортувати» на смітник, не забувши викорчувати коріння.

Довідково:

Борщівник Сосновського (Heracleum sosnowskyi Manden.) — багаторічна рослина родини Apiaceae, до 3—5 метрів висоти, товщина стебла — до 10 сантиметрів.

Основними місцями його зростання є потічки, береги річок, узбіччя доріг, деградовані пасовища.

Рослина багата на фотоактивні сполуки, тому навіть одноразове торкання до борщівника призводить до опіків. Через 1—2 дні пошкоджена поверхня тіла досягає декількох сантиметрів, важко гоїться, загострює появу інших шкірних захворювань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus