USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку відбудеться третій кубок України із середньовічного бою

29 Серпня 2019 09:42
Втретє у Луцьку відбудеться кубок України зі середньовічного бою «Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків», що також є другим відбірковим етапом до Національної збірної України. Змагання відбуватимуться у рамках фестивалю «Середньовічний Лучеськ».

Наймасштабніший лицарський турнір Західної України відбудеться 31 серпня та 1 вересня у замку Любарта. За титул найкращих змагатимуться понад 100 лицарів із усієї України.

«Середньовічний бій – досить молодий спорт для України. У 2016 році наша держава стала першою, що визнала його неолімпійським видом спорту. У Луцьку кубок України відбудеться втретє, однак цьогоріч він вперше відбуватиметься два дні, адже, зважаючи на кількість заявок на участь від спортсменів, ми чисто фізично не встигнемо провести усі необхідні номінації», – ділиться очільник луцького клубу середньовічного бою «Айна Бера» Сергій Ващук.

За честь нашого міста боротимуться лучани, які стали чемпіонами світу 2019 зі середньовічного бою у масових номінаціях за версією IMCF.
Співорганізатор фестивалю Анастасія Куніцина розповіла, що, окрім вже традиційних атракційних зон (фехтування, стрільба з луку та арчер-таг), будуть і новинки. Вперше на фестивалі відбудуться аматорський лучний турнір, у якому зможуть взяти участь гості події, конкурс середньовічного костюму, функціонуватиме гутіркова сцена, на якій виступатимуть луцькі історики, реконструктори й маги, музиканти дивуватимуть середньовічною та стилізованою музикою. Також відбуватимуться майстер-класи середньовічних ремесел й танців.
«Ми розуміємо, що постійно дивитися лицарські поєдинки буде виснажливо, особливо для діток, тому потурбувалися, щоб нашим гостям було чим зайнятися», – каже Анастасія Куніцина.


Вартість вхідного квитка на один день не змінилася з минулого року: 80 гривень для дорослого й 40 гривень для дитини від 6 років. Дводенний квиток вартує 100 гривень для дорослого й 50 гривень для дитини від 6 років.

Офіційне відкриття фестивалю в суботу, 31 серпня, о 11:00, а в неділю фестиваль розпочнеться о 12:00.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus